16.04.2015., 10:13
|
|
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
Autor doky
Jedan lega mi je prije kojih 3 tjedna imao gadan problem s kompom, naravno došao mu vidit šta je ali u nekoliko sati igranja nije se pokazalo nikakvo riješenje nego reklamacija ploče i to bi još možda i dobro prošlo da kroz par h, odnosno iduće jutro proba on još jednom upaliti komp i on proradi kao da mu ništa nije bilo. I tako sve do jučer dok se u večernji satima opet manifestirao isti problem, ja mu dođem danas ujutro i komp proradi opet. Uglavnom, dešava se da lik pali komp, komp se upali no ne daje sliku i zanemarene su postavke biosa jer npr. ventove ima na silent profilu, a vrte se kao po normal profilu. A ugasit ga može jedino na duži pritisak power tipke gdje se zna desit da se nakon gašenja kroz 2-3s sam opet upali. Konfa je G3220, ASRock H81M-DGS, 4GB RAM-a te se koristi integruša, probao sam i sa drugom radnom memorijom i standardnom grafičkom, cijelo vrijeme identično ponašanje što me dovelo do zaključka da ploča radi problem. E sad, ona ima garanciju no kako je reklamirati kad u međuvremenu proradi, a razmak između ove dvije anomalije je skoro mjesec dana... Možda počne češće, a mozda se nikad više ne dogodi? Možda je neko imao sličan problem ili bi znao moguće uzroke ili ima jednostavno savjet šta napraviti kada/ako se to ponovno dogodi?
|
Pošto ima garanciju nosite vi to na servis i opišite točno kakvi su problemi. Kondenzatori su vizualno OK? Možda je problem banalan, neispravna baterija npr.
EDIT: pokušajte još s drugim napajanjem.
Zadnje izmijenjeno od: Doink the Clown. 16.04.2015. u 10:34.
|
|
|