Vidim da nije bilo daljnjih vijesti u vezi dual boot tableta, pa da se ja javim...
Dakle, najavio sam kada se povela priča o tome u postovima gore, a u međuvremenu sam naručio prvi takav kineski tablet koji se pojavio na tržištu - Teclast X98 Air 3G.
http://www.teclast.com/en/zt/X98Air3G/
Nakon njega se pojavila hrpetina raznoraznih kineskih tableta sa dual OS funkcijom (Android + Win 8.1), u svim formatima (od 7" do 10.1") raznoraznih firmi kojima je jedino zajedničko (naravno) Intel SoC.
Budući da je Teclast prvi krenuo s tim i da u vrijeme naručivanja nije bilo drugih proizvođaća, naručio sam njega i evo prvi dojmovi.
Tablet je gotovo vjerna kopija iPad Air, ekran je isti (9,7" IGZO 2048x1536) tj. izvrsne kvalitete, slika je odlična, jako oštra i svijetla, sa odličnim bojama (barem meni). Rezolucija je možda malo prevelika za Win 8.1, ali se može lijepo raditi.
Procesor je Intel Bay Trail-T 2,16 GHz koji sasvim dobro obavlja svoju zadaću (u Androidu vrhunski, u Win 8.1 sasvim solidno). 2 GB RAM je za Android i više nego dovoljno, dok je za Win sasvim OK za normalan rad.
Android je verzija 4.4.4 (postoje glasine da bi mogao dobiti i 5.0, ali to nije posve sigurno), a Win 8.1 je verzija Bing (u biti sito kao i normalni) s punom licencom i godinu dana free Office 2013!
Model koji sam ja naručio (X98 Air 3G) ima GPS i 3G utor za SIM karticu (normalne veličine) i obadvoje radi i u Androidu i u Win 8.1 bez problema. U Anroidu
U ruci tablet izgleda odlično, nema previše plastike i škripanja, rupa i lošeg nalijeganja komponenti kao kod drugih kineskih uređaja.
Bateriju (misllim da je 8500 mAh) nisam stigao pouzdano testirati, ali mislim da je vrlo dobra i da se vrijeme autonomije može mjeriti satima (barem 5h uz malo štednje na brihtnessu), pogotovo u Androidu.
Prvi primjerci su imali neke greške u hardveru (touch lag) i nefunkcionalnom Play trgovinom, ali moj primjerak je bio sasvim OK u svakom pogledu.
Jedini problem bi mogao biti relativno malo pohrane (32 GB dijeljeno na Android i Win), tako da slobodno ostane oko 5 GB u Androidu i oko 12 GB u Win (prije instalacije Officea i raznih updateova). To se da jednostavno riješiti kupnjom SDmicro kartice od npr. 64 GB, ali i bez toga se može koristiti, ali bez previše raspoloživog prostora za instalaciju (pogotovo u Win).
USB OTG kabel se dobije uz Tablet i preko njega se mogu priključiti sve USB periferije (USB memorije, HDD, tipkovnice, miš itd.), pa čak i preko USB huba i više njih.
Mene je tablet došao cca. 220 € + PDV, a za te novce se mislim kod nas ne može dobiti ni sličan tablet, a kamoli dual OS, tako da mislim da je kupovina bila dobra :-).
To je za sada sve što mi pada na pamet. Ako imate nekih pitanja, javite se na PM ili u forum, pa kada stignem ću probati odgovoriti.
Pozdrav!