kad pokrenem nekakve stress testove mi se temperatura digne do max 52, a AMD OverDrive tada pokazuje 30ak stupnjeva Thermal Margina. znači to bi se podudaralo.
ali i dalje me buni da mi je proc pri idleu radi na 13 stupnjeva, dok je u sobi barem 15.. (vani je preko 20). koristim stock cooler i 4 case ventilatora za airflow.
edit: onaj šareni tekst su očitanja iz programa AIDA64. također, ne znam što je "CPU 0 Package" u HWiNFO64, ali to se digne do 80 stupnjeva prilikom stress testa.
edit2: znam da nije baš najsretniji odabir teme za ovaj post, ali nema teme "APU - pitanja, komentari, informacije" a ne znam ima li potrebe otvarat ako će moje pitanje bit jedino u vezi toga. -->
čime vi mjerite temperaturu APUa? čitam da AMD sad ima taj thermal margin koji predstavlja razliku između max i trenutne i da ima nekakvu temperaturu van samog čipa koja je pri nižim temperaturama točnija od thermal margina, a pri višim nepouzdanija. ali ovo sam pročitao negdje random na netu pa ne znam koliko stoji.
uglavnom, evo što meni programi ispisuju (velika slika u spoileru)
kad pokrenem nekakve stress testove mi se temperatura digne do max 52, a AMD OverDrive tada pokazuje 30ak stupnjeva Thermal Margina. znači to bi se podudaralo.
ali i dalje me buni da mi je proc pri idleu radi na 13 stupnjeva, dok je u sobi barem 15.. (vani je preko 20). koristim stock cooler i 4 case ventilatora za airflow.
edit: onaj šareni tekst su očitanja iz programa AIDA64. također, ne znam što je "CPU 0 Package" u HWiNFO64, ali to se digne do 80 stupnjeva prilikom stress testa.
edit2: znam da nije baš najsretniji odabir teme za ovaj post, ali nema teme "APU - pitanja, komentari, informacije" a ne znam ima li potrebe otvarat ako će moje pitanje bit jedino u vezi toga.
Zadnje izmijenjeno od: MOTOR MARY. 15.04.2015. u 14:32.
|