Citiraj:
Autor jopis
Znam, kad god se vodi razumna, argumentirana i razborita rasprava.
Kad ekipa ko ti i još neki pojedinci u temi krene sa 'ne zanima' me spikama, onda sprdam. 
|
Pa ne zanima me jednostavno, imam drugačije prioritete. A ako si već toliko ekološki osviješten, zašto uopće voziš auto? Pa koliko god da benzinac bio čišči, on i dalje ZAGAĐUJE okoliš. Tak da mi je ta spika pljuvanja po ljudima koji voze dizele, ono, totalni fail. Kaj bi sad, trebao birat manje zlo? Od toliko sranja u ovoj državi, prioritet mi je potrošit manje na vožnju a vozit se moram. I dalje velim, auto je dok je proizveden zadovoljavao norme o zagađenju. Ja zaista ne mislim sad ić mjenjat auto zbog ekologije. I dokle bi trebala sezat ta ekološka svijest uopće? Ono, pa nemoj trošit ni struju jebemu. Termoelektrane zagađuju zrak da se smrzneš, nuklearke proizvode radioaktivni otpad, hidroelektrane djeluju na ekosustav... Je, glupo je, al tak bi mogli ić u krajnosti ak hoćeš. A ja sam samo prilagođen svijetu u kojem živim i koristim resurse koji mi se nude.
Citiraj:
Autor jopis
Zato što je odlika dizel fahrera, a poglavito vw fahrera, da im auti troše toliko malo da skoro da proizvode gorivo 
Ja sam imao nekoliko vw dizela, a vozio sam ih stotine, pa mi niti jedan nije tak malo trošio kak ovi proizvođači goriva tvrde 
|
Ja ni ne znam koliko piše u knjižici kaj dođe s autom, samo sam ti rekao koliko MOJ troši, vjerovao ti to ili ne.
Citiraj:
Autor jopis
To je sasvim ok i realna potrošnja, za razliku od pravih fanatika koji bi sad tu tvrdili da im troši 5.5 u gradu... No vidiš, tebi taj tdi troši 8-8.5 u gradu sa 130ks, i šta bi ti sad meni rekao da lažem da 2.0 benz passat troši 9.5-10L u zg-u? Meni je to zanemariva razlika u potrošnji u odnosu na sve ostale prednosti koje benz nosi.
|
Ja ne vidim razloga zašto bi mi lagao, ja sam samo naveo koliko je trošila mazda od frenda. Jebga, po meni su prednosti i dalje na strani dizela no sasvim je ok da ti misliš suprotno.
Citiraj:
Autor jopis
Tko se sad treba skulirat? Ja sam ti samo rekao da je Smart razborit potez u takvim uvjetima gdje se vozi 95% vožnje u gradu. To što si ti nerazuman i bezobrazno odgovaraš na razuman prijedlog, jbg, možda sam i ja kriv jer sam krenuo sa sprdanjem pa onda sa argumentiranom debatom 
Gle, i ja sam vozio 2.5 benz bmw-a po gradu godinu dana, pa sam vidio da je to bzvz i bacanje love, pa sam si tad kupio Pandu cabrio za te relacije od 2-3km. No opet, neko voli doć na kafu u birc s autom od 5m i parkat ga pred ulaz od kafane, a nekom treba za posao, stvar potrebe i afiniteta, u tvoje ne ulazim, tj kako ti kažeš, nije me briga, samo isto kao i ti komentiram priču o potrošnji.
|
Ja sam kupio passata jerbo sam imao dvoje male djece i bilo mi je pun kufer skučenosti u mazdi 323f. I nisam nijednom požalio. Ja volim prostranost i kupio sam veći auto. I taj passat troši isto kao i mazda a ima 60 ks više. Jebeno dizlo bez turbine u mazdi. Govno od motora. Maksimalni moment na 3k okretaja. Moraš ga vozit ko benzinca. Što mi nije baš i nije bilo na pameti kad sam kupovao dizela.
Citiraj:
Autor jopis
Agreed.
|
Ajd da se jednom i slažemo.
Citiraj:
Autor jopis
Ne dao ti Bog da oboliš ili ti netko u obitelji pa saznaš od čega, promijenit ćeš stav i mišljenje u sekundi 
|
Otac mi ima rak i bori se s njime već nekoliko godina al koji je razlog, ko to zna. Pušio nije nikad, to znam.
Citiraj:
Autor jopis
Snaga dizela? Ahahahahah, you make me laugh....
And again = there is no replacement for cubic displacement.
I druga = na dizel se grije, na plin se kuha, a na benzin se vozi 
|
A gle, imam frenda koji misli ko ti. Furao hondu civic 140 ks donedavno, sad dobio od firme golfa 7 tdi. I on voli vozit benzinca i razvlačit ga u okretaje. Ja više volim elastičnost motora (nisam ziher da je to pravi izraz da se nebi netko ulovio za to) koji mi dopušta da u četvrtoj dođem s 50 na početak Remeta (mislim da znaš di je to) i stisnem po plinu i ubrzam na onoj uzbrdici na 100 i kusur ako to želim. Bez spuštanja u nižu brzinu.
Citiraj:
Autor jopis
Oppinions are like..... 
Nisam se ja sprdao s ljudima koji ne misle jednako, fala Bogu svaki čovjek je jedinka i ima pravo na svoje stavove, ali neupućenost je nešto sasvim drugo, a još gore je zadrto zagovaranje nečeg uz očito zanemarivanje svih činjenica u priči (ukupni troškovi održavanja automobila).
|
Ja sam upućen u to s ekologijom, al opet, pored svih dizelskih šlepera na cesti, moje dizlo više ili manje ne mijenja cijelu sliku. Zadrt nisam, ne znam zašto to misliš. Ja samo imam svoje razloge koji su MENI dobri. Meni je prednost imat auto koji malo troši (za svoju snagu), prostran je i sasvim dovoljno brz. Što se troškova tiče, da, znam da su viši troškovi održavanja dizela, al to je zaista samo moj problem, ne problem ovog foruma. Da nemam novaca za održavanje, ne bih ga vozio. A i btw, toliko je priče o vanrednim troškovima na dizelašima. Po meni, to zavisi koliko imaš sreće. Ja fakat imam sreće s tim autom i jedina stvar koja je riknula van redovnog održavanja je crijevo turbo punjača. Frend vozio lagunu benzinca i lud bio od kvarova. S druge strane moj šogor vozi istu lagunu benzinca i osim redovnog održavanja, nikakvih troškova.
Ajd odi Ozrenu reci da mu je GTR sasvim nepotreban i da bi ga jedna fiat panda sasvim financijski preporodila što se održavanja tiče.