Tema: Automobili
View Single Post
Staro 14.04.2015., 15:29   #14723
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor Roberto Pregled postova
Ja cijrlo vrijeme samo i zelim naglasit kako su novi dizeli puno zdraviji od tih starih drlja. Ako cemo do krsja cijepat dlaku zdravi nisu ni benzinci ni dizeli.

Kod mene regenerscija traje 5-7 min, od toga je mozda 10 sekundi izbacivanja spaljenog smeca, ostalo ode na postizanje visoke temperature.

Buljo, u odnosu na benzinca iste snage moj dizel trosi 1500 eura manje godisnje. Ako vec moram bacat lovu kroz auspuh, zelim je bacat sto manje.
Nisu zdraviji nikako, samo su podobniji po okoliš
A benzinci su već 20+ godina na isključivo bezolovnom gorivu, dakle, opet su čišći po naše organizme No, opet, moram se složit s tobom, zdravi po nas, nisu ni jedni.

Citiraj:
Autor Garro Pregled postova
Ah, da, ljepote kad se ugasi turbina... prije dva mjeseca ista priča kod mene, razvučem na Slavonskoj u 3. do 80, da ću u 4. i po gasu kad se isključi turbina... kao da je ostao raditi jedan cilindar.

Nego, gledam novi Passat TDI koji izvlači 240 KS iz 2.0 motora... meni se čini da je to malo previše za tu kubikažu. Mišljenja?
Nije li taj 240ks motor biturbo? Eto otkud ti toliko ks. Mišljenje je da ne bu predugo trajao, no opet, ako može ford hvalit na sva usta svoje mlince sa litrom i 100ks, može i ovo onda valjat sa 2L i 240ks. Vrijeme će pokazati.
Ja osobno bi uvijek išao na motor većeg obujma za toliku snagu - npr neki 3.0 sa 200+ks, nego na turboupuhani dvolitraš sa 240ks. My 5 cents.

Citiraj:
Autor Flood Pregled postova
buljo,koliko km radiš godišnje?
Ja radim sad nešto manje nego prije, cca 35.000km, pa mi je opet kudikamo jeftinije vozit se u benzu nego u dizelu. Love za novi auto nemam, a rabljeni dizel me je skoro dotukao prije 2g sa troškovima održavanja tj nepredviđenim kvarovima. Trenutni benz sa 75ks mi troši zadnja 4 tanka 6-7L, troškovi održavanja su minimalni naspram gore navedenog dizela sa isto 75ks, koji je trošio 5.5-6.5L, ali se svaki mjesec kvario ko zadnje smeće i koji me je koštao više u popravcima (a pazi, plaćam samo dijelove obzirom da džabe popravljam kod ćaće u radioni), nego u gorivu za godinu dana -.-
Znam/vidim da nisi mene pitao, ali vidim u kom smjeru je išlo pitanje