View Single Post
Staro 14.04.2015., 12:37   #3719
ivan_
Registered User

Datum registracije: Apr 2015
Citiraj:
Autor Toorop Pregled postova
Pozdrav decki! Nisam nasao drugu temu, pa da tu pitam (cura zeli biti sigurna). Dakle, narucujemo paket preko bare, sadrzaj nebitan(?), cijena cca. 40tak dolara. Na to se carina lupa? A sto ako se stavi kao gift i onda se napise cijena 0$, onda samo prolazi i dodje do mene bez ikakvih troskova?
Hvala
Do 1000 kn vrijednosti paketa (sa poštarinom) će ti možda progledati kroz prste. Stavi 25 ili 40 $ svejedno jer bi se iznad 22 eura sve moglo cariniti osim ako nije "gift" do 1000 kn. Neka ti napišu da je "gift". Ako te budu carinili tražit će te račun isprintan i na to ti ide carina+PDV.

Može mi netko objasniti ovo: Na više mjesta sam pronašao informaciju da se na tehniku i mobitele ne plaća carina nego samo PDV. Poslao sam mail carinskoj upravi (ministarstvu financija) i oni mi odgovrili da se carina ne plaća samo za robu "zajednice" odnosno robu kupljenu unutar EU. Planiram naručiti mobitel iz Kine. Ima li netko iskustva s tim? I postoji li neki europski shop kineskih mobitela koji šalje iz EU? Na geekbuying imaju samo neke modele u EU skladištima.
ivan_ je offline   Reply With Quote