View Single Post
Staro 14.04.2015., 11:36   #577
netcc
Registered User
Moj komp

netcc's Avatar

Datum registracije: Dec 2014
Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
Niti se krše prava niti je tu nešto "nepošteno".

Mogućnost prodaje pojedinog proizvoda ovisi o brdu stvari, među ostalim i o politici prodavača. Ukoliko se neki proizvod prodaje samo uz nešto drugo, to je njegova odluka i nema "ja bi ipak".

Razvod po kući nije stvar providera i nimalo ga ne interesira kako je to izvedeno. To što je netko samostalno radio razvod ne vodeći računa o "jednom ulazu" je njegov problem. A više telefona uredno funkcionira na oba načina. Sve što je potrebno je prebaciti RJ konektor s utičnice na router.

Točno, mogli su. HT to nema i gotovo, pređeš na VIP ako ti se ne sviđa.

Kod nas se gledaju samo RH zakoni. Oni ne moraju biti potpuno suglasni s EU regulativom.

Otprilike, ali možeš sjesti i plakati. Nema tu kršenja ničega, osim zdravog razuma (što je pak nekažnjivo, nažalost).

Sve je to jasno, ali ako su oni naveli u svojoj "akciji" da prodaju taj isti mobitel i onda ti ga ne daju jer ga "nema" onda je to zavaravajuće oglašavanje i shodno tome protuzakonito, dokazivo? Kod nas baš i ne.

Sjećam se da sam jednom također bio u trgovini i kupovao neki aparat i pitao jel ga još ima da bi mi prodavač rekao da je ostavio jednog sebi ispod pulta i ako hoću može mi ga prodat, a ja sam odgovorio ne treba jer je čovjek bio iskren i to cijenim.

Također ti moraš malo svoje poglede usmjeriti dalje od svog nosa i Zagreba, nemaju svi ljudi toliko novaca, uvjeta itd. Npr. u mojoj kući su radili majstori koji su sve napravili prema pravilima struke, ali ja sam još 2003. god. (ili čak kasnije) prilikom slanja zahtjeva za MaxADSL povukao direktnu liniju do routera. Ponavljam, jasno je meni da radi više telefona (točnije samo 2 tel. bez splittera druge vrste ili routera koji podržava više) ako se spajaju preko routera, ali ne rade više iz telefonske utičnice što prije nije bio slučaj i to naglašavam.

Inače i u našem zakonu je navedeno 24 mj. samo se toga nitko ne drži.

Za DVBT2 se slažem, ali ipak mislim da mora postojati način na koji bi se trebalo vremenski ograničiti prelazak na drugu tehnologiji jer ovako ispada da bi svakih par godina mogli kupovati TV ili receiver.
netcc je offline   Reply With Quote