View Single Post
Staro 14.04.2015., 10:02   #576
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor netcc Pregled postova
Ne znam, bez obzira na to iz kojeg skladišta došao taj mobitel ili ne ipak mislim da to nije pošteno prema kupcima i krše se prava na svakom koraku.
Niti se krše prava niti je tu nešto "nepošteno".

Mogućnost prodaje pojedinog proizvoda ovisi o brdu stvari, među ostalim i o politici prodavača. Ukoliko se neki proizvod prodaje samo uz nešto drugo, to je njegova odluka i nema "ja bi ipak".

Citiraj:
Navest ću još par stvari kako bi malo pojasnio svoj stav.

Znači, ništa nije problem s VOIP-om osim nemogućnosti korištenja postojećih telefonskih utičnica u kući koji su do sada radile. Smatram da su zato što je njima jeftinije održavanje itd. trebali dati nekakav popust ili brži net pa čak i ako se boje "gubitka" onda su mogli reći pređite na VOIP i potpišite ugovor na 12 mj. Mislim, vrlo jednostavno.
Razvod po kući nije stvar providera i nimalo ga ne interesira kako je to izvedeno. To što je netko samostalno radio razvod ne vodeći računa o "jednom ulazu" je njegov problem. A više telefona uredno funkcionira na oba načina. Sve što je potrebno je prebaciti RJ konektor s utičnice na router.

Citiraj:
Npr. nisam ništa potpisao s Vipom, samo sam uključio tarifu preko moba. Tu tarifu imam već 2 godine. Prije 5 mjeseci sam dobio poruku da ta tarifa više nije dostupna, ali što su oni napravili za razliku od T-coma? Oni su mi rekli da još uvijek mogu koristiti tu tarifu dok imam dovoljno novaca na računu kad se ona bude automatski obnavljala, ako ne budem imao dovoljno novaca ponovno uključivanje tarife nije moguće. Znači milijun puta pravednije od T-coma. Sve dok ja redovno njima plaćam imam i tu uslugu koju sam prvi puta platio, a ništa nisam potpisao tako da su mi mogli i ukinuti tu tarifu da su htjeli.
Točno, mogli su. HT to nema i gotovo, pređeš na VIP ako ti se ne sviđa.

Citiraj:
Ugovorom ili jamstvom su jasno definirani uvjeti koje stranke moraju poštovati kako bi mogle iskoristiti sva prava i zato nema razlike pa čak ni pravno gledano jer je sve jasno definirano. Inače i tu se krše prava jer EU nalaže jamstvo u minimalnom trajanju od 24 mj. ,ali kod nas je slučaj da kupiš traku za trčanje od 10 000 kn i imaš jamstvo 12 mj. pa se ti "bori" ako nešto ode, a hoće.
Kod nas se gledaju samo RH zakoni. Oni ne moraju biti potpuno suglasni s EU regulativom.

Citiraj:
Kao što sam rekao, ovo ponovno prebacivanje sa DVBT na DVBT2 je kao dvostruko oporezivanje.
Otprilike, ali možeš sjesti i plakati. Nema tu kršenja ničega, osim zdravog razuma (što je pak nekažnjivo, nažalost).