Naravno da nije. Z-2300 je za Logitech bio isti proizvod kao i HX520/620 za Corsair, stvar koja će rasturiti sve živo na tržištu i napraviti "ime" za kompaniju.
Logi je prije 15-ak godina imao reputaciju da izrađuje solidnu periferiju i jeftine zvučnike. Ekipa je odlučila promijeniti tu percepciju, napravila zasebnu diviziju, napumpala ih lovom i rekla "Money is of no issue, perfomance is. Go crazy.". Plod toga je Z-2200, kasnije Z-2300, i ona dva seta 4.1 i 5.1 zvučnika, zaboravio sam im ime (Z-560, mislim).
U to doba ako si htio dobre zvučnike bio si osuđen na Altec Lansing (još imam one plave 621

), Klipsch i još par manje poznatih imena. Logi je došao i ostalo je legenda.
Kasnije su razvodnili dizajn sa Z-Cinema i današnjim zvučnicima jer Z-2300 su jednostavno preskupi za proizvodnju, trebalo im je "osvježenje" (čitaj: povećati profitnu maržu), a i konkurencija je jeftinija.
Da se razumijemo, Z-2300 su daleko od idealnih zvučnika, ali na području 2.1 računalnih zvučnika jednostavno nemaju konkurenciju osim Corsaira SP2500. Mane Z-2300 su prvenstveno preizražen bas i nedostatak srednjih tonova (posljedica konstrukcije satelita).