Citiraj:
Autor ivan_
Ne nego su privatni sve više go. Čemu? What skuplja masne novce svaki mjesec od donacija i plus to ne možeš preživjeti tamo bez seedboxa.
|
mozes

ja prezivljavam tamo vec 4 god bez seedboxa (a obzirom na glazbu kakvu inace slusam - iz cega i proizilazi razlog mog boravka tamo, sumnjam da bi mi i seedbox puno pomogao

)
Citiraj:
Poanta filesharinga je dobiti besplatno i dijeliti. Biti solidaran prema onima koji imaju slabiju vezu. Večina poznatih i najvećih privatnih trackera su postali kurčenje za klince sa seedboxima. Na svakom torrentu 5 seedboxa prosječno. Ne bi bio loš overseeding rule kao na Pedro's ali njima je cilj da sve bude gore dobro seedano i da brzine budu SVEMIRSKI brze jer današnja djeca su sve navikla dobiti iste sekunde. Sve da bi dobivali lovu od donacija. Barem su transparentni po tom pitanju.
|
pa briga te za njihov stav, na te interne forume trosim zanemarivu kolicinu vremena, ako i toliko...iako je nestrpljivost vise odlika filmskih trackera(obzirom na filesize), nego whata, ne dvojim da je (sve)prisutna i tamo.
Citiraj:
EXIGO i Pedro's jedino priznam od glazbenih koji drže do kvalitete i ne podilaze modernim glupostima. Waffles je isto ostao koliko-toliko ok, dobri moderatori i admin.
Moja filozofija nakon 8 godina na What-u. Javni za flac i cue tools za provjeru fileova, ako nema na javnim onda Waffles i Pedro's (na EXIGO nema ništa) i ako nema na njima onda What.
|
ma u principu si u pravu, detaljnijom analizom vrlo brzo se dode do takvog zakljucka, ali...poanta je, da se zadrzimo u sferi glazbe, ni pedro ni waffles - a pogotovo javni trackeri - nemaju ono sta mene zanima. i tu prica prestaje
neman apsolutno nikakav afinitet prema komercijalnoj glazbi, eventualno u svrhu testiranja opreme. nije nikakav snobizam, jednostavno slusam ono sto volim. eto, na srecu ili na zalost, nebitno, imam peh da se do nekih stvari ekstremno tesko dolazi, posebno u lossless obliku.
i onda imas 75% korisnika koji se vise zanimaju za ekstremne mogucnosti iznajmljenih kompjutera u data centrima negoli za glazbu samu (ima onaj jedan lik, what useri ga sig znaju, seeda vise od 85000 albuma), 15% onih koji cijene stranicu s vise od milijun shareanih albuma raznih kvaliteta na jednom mjestu, pregledno poredanih i konacno, 10% koji su 'prisiljeni' lurkati tamo jer to nesto tesko ili nikako ne nalaze na drugom mistu.
i kao odgovor na to, imas what. stvari stoje kako jesu, a bojim se da su vremena besplatnog dijeljenja stvar proslosti...njih barem 75% se slaze s time