View Single Post
Staro 14.04.2015., 00:34   #2193
flyer1
Premium
Moj komp

flyer1's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Citiraj:
Autor ivan_ Pregled postova
Ne nego su privatni sve više go. Čemu? What skuplja masne novce svaki mjesec od donacija i plus to ne možeš preživjeti tamo bez seedboxa.
mozes ja prezivljavam tamo vec 4 god bez seedboxa (a obzirom na glazbu kakvu inace slusam - iz cega i proizilazi razlog mog boravka tamo, sumnjam da bi mi i seedbox puno pomogao )
Citiraj:
Poanta filesharinga je dobiti besplatno i dijeliti. Biti solidaran prema onima koji imaju slabiju vezu. Večina poznatih i najvećih privatnih trackera su postali kurčenje za klince sa seedboxima. Na svakom torrentu 5 seedboxa prosječno. Ne bi bio loš overseeding rule kao na Pedro's ali njima je cilj da sve bude gore dobro seedano i da brzine budu SVEMIRSKI brze jer današnja djeca su sve navikla dobiti iste sekunde. Sve da bi dobivali lovu od donacija. Barem su transparentni po tom pitanju.
pa briga te za njihov stav, na te interne forume trosim zanemarivu kolicinu vremena, ako i toliko...iako je nestrpljivost vise odlika filmskih trackera(obzirom na filesize), nego whata, ne dvojim da je (sve)prisutna i tamo.

Citiraj:
EXIGO i Pedro's jedino priznam od glazbenih koji drže do kvalitete i ne podilaze modernim glupostima. Waffles je isto ostao koliko-toliko ok, dobri moderatori i admin.

Moja filozofija nakon 8 godina na What-u. Javni za flac i cue tools za provjeru fileova, ako nema na javnim onda Waffles i Pedro's (na EXIGO nema ništa) i ako nema na njima onda What.
ma u principu si u pravu, detaljnijom analizom vrlo brzo se dode do takvog zakljucka, ali...poanta je, da se zadrzimo u sferi glazbe, ni pedro ni waffles - a pogotovo javni trackeri - nemaju ono sta mene zanima. i tu prica prestaje

neman apsolutno nikakav afinitet prema komercijalnoj glazbi, eventualno u svrhu testiranja opreme. nije nikakav snobizam, jednostavno slusam ono sto volim. eto, na srecu ili na zalost, nebitno, imam peh da se do nekih stvari ekstremno tesko dolazi, posebno u lossless obliku.

i onda imas 75% korisnika koji se vise zanimaju za ekstremne mogucnosti iznajmljenih kompjutera u data centrima negoli za glazbu samu (ima onaj jedan lik, what useri ga sig znaju, seeda vise od 85000 albuma), 15% onih koji cijene stranicu s vise od milijun shareanih albuma raznih kvaliteta na jednom mjestu, pregledno poredanih i konacno, 10% koji su 'prisiljeni' lurkati tamo jer to nesto tesko ili nikako ne nalaze na drugom mistu.

i kao odgovor na to, imas what. stvari stoje kako jesu, a bojim se da su vremena besplatnog dijeljenja stvar proslosti...njih barem 75% se slaze s time

Zadnje izmijenjeno od: flyer1. 14.04.2015. u 00:40.
flyer1 je offline   Reply With Quote