Tema: Automobili
View Single Post
Staro 13.04.2015., 19:57   #14672
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor Flood Pregled postova
Sve 5.Ti bi ga kupio,ja nikad.Zato ima više motora u ponudi.Ali nemožeš me uvjeriti da je to ok,kao ni ja tebe da nije.Isto tako nebih nikad kupio Mondeo sa 1.0 mlincem.

Citiraj:
Autor Roberto Pregled postova
Univerzalna istina: auto je prijevozno sredstvo koje te preveze od točke A do točke B. Kad ga kupuješ vodi se starom narodnom, pokrij se kolik ti je dugačak pokrivač

Nisam od onih koji se ganjaju na cesti ili moraju imat auto od 300ks,ne dira me to.
Ali ja ću, ako moram birati između slabijeg i jačeg motora - za malu razliku u cijeni radije biram jači motor. Motor će biti dugovječniji, radit pod manjim opterećenjem, a neće bitno više trošit. Možda taj jači motor i dođe do izražaja u manje od 10% vremena, ali ako me je jednom izvukao iz nezgodne situacije, već se isplatio

Tako je. No trebaš razumjeti da smo na tech forumu gdje ljudima baš i nisu jasne neke tehnikalije oko odnosa u mjenjaču, pravilnog omjera ks/kg, itd., a još manje da ih zaboli hoće li motor trajat 100.000km ko ta ecoboost gofanca ili će trajat pol milje ili više jer 'there is no replacamenet for cubic displacement' i da moment koji dobiješ sa obujmom motora puno bolje fercera u praksi nego umjetni moment nabijen turbopuhalicom na 'milju' okretaja pod haubom.