Nemam živaca quotat, ali samo za ove 'pametne' koji uspoređuju aute sa inf. komponentama - eto, ja znam, tj imam u široj obitelji živi primjer gdje je neispravan automobil, kupljen novi u Hr, zamijenjen novim nakon višestrukih posjeta servisu i neriješavanja problema sa istim. Novi je naravno stigao ispravan. Istinabog da je golgota trajala skoro godinu dana od čega je auto bio u servisu pol godine, ali bez suda i sličnih sredstava dobiven je novi (sa novim jamstvom naravno).
Imam i rodicu isto koja je nakon malo natjeravanja s novinarima dobila novce koje je uplatila plus odštetu jer su joj 'uvalili' poluispravan NOVI auto.
Što se tiče inf.komponenti, meni je ok priča da se na zamijenjeni proizvod dobije NOVA garancija u punom trajanju. Ako nekom nije jasno zašto je to tako, onda ima očiti manjak logike i zdravog razuma - helou, pričamo o NOVOM, NEKORIŠTENOM proizvodu, pa što drugo zahtijeva punu garanciju nego novi i nekorišteni proizvod (???), pametnom dosta. Da nije tako, mogli bi vam uvaljivati refurbished i sl. gluposti, a da li bi pristali na tako nešto a skupo ste platili svoj proizvod koji očekujete koristiti određeni niz godina. Ili je vama logično da taj proizvod ne može potrajati kolika je garancija ili još gore, da 'krepa' mjesec dva po isteku garancije? Sorry, al meni to ne odgovara ni sa stajališta potrošača ni sa stajališta nekog ko surađuje s trgovinama hardvera i nabavlja isti za druge potrošače.