View Single Post
Staro 10.04.2015., 22:07   #7
Laszlo
Premium
Moj komp

Laszlo's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Dobar seedbox

Citiraj:
Autor Juice Pregled postova
Kakve su brzine downloada i bitnije uploada tu?
Mogu reći odlične. Znači server je na 1Gbps down/up sa 5 usera, a ja sam u downloadu max postigao 80MBps dok sam u uploadu max 25MBps. Naravno da to ovisi o peerovima, do sada na ovom boxu još nisam imao priliku uploadati na toliko leecheva da bi mi potegao iznad ovih 25MBps, ali vjerujem da bi išao lako i preko toga.
Stručan si pa ćeš razumijeti razliku b i B, no zbog onih koje bi moglo zbuniti b=bit, B=byte

Citiraj:
Autor jacobbb Pregled postova
Ajd mi objasni kako to točno funkcionira? Mislim kako povežem sa svojim accountom na private trackeru? Ovo što kažeš da imaš 650 Gb prostora to znači da na tom virtualnom disku možeš 650 Gb filmova/glazbe skinuti na njega pa potom te fajlove seedaš dalje (što je u biti poprilično puno prostora), fajlove možeš normalno brisati i stavljati nove i sl? Koliki ti je maksimalni promet koji smiješ share-ati mjesečno sa njihovog servera i možeš li taj jedan seedbox account koristiti na više torrenta? Što znači 5 usera na severu?
Eh, ti si sad postavio tolko pitanja da se na pola posta već ne sjećam šta sam pročitao na početku .
1.) Na trackeru ne povezuješ nikako, znači tebi se instalira torrent klijent na seedbox i kad nešto skidaš samo skineš torrent file na pc, ulogiraš se na torrent klijent na seedboxu i otvoriš ga u tom torrent klijentu.
2.) Da, 650GB je tvoj prostor koji dobiješ i na njemu radiš što hoćeš (brišeš, pišeš, skidaš, seedaš, renameaš, itd.)
3.) Maksimalnog prometa koji smiješ odseedati nema, dakle neograničeno.
4.) Možeš seedbox koristiti za koliko god torrent trackera hoćeš.
5.) 5 usera znači da 5 ljudi dijeli taj server s tobom. Znači radi se o jednom pc-u na kojem je recimo hard od 4TB i svako od vas 5 dobije po 650GB prostora. E sad, dijelite također i internet, znači ako je kao ovdje 1Gbps down/up brzina to znači da 5 usera dijeli tu brzinu s obzirom da ste na istom kompu jel. Znači ako recimo jedan user uploada film brzinom 20MBps, ostaje još 105MBps u uploadu koja ova 4 ostala mogu povuć.

Malo ti to sve laički objašnjavam pošto neznam koliko se razumiješ u sve to pa nemoj zamjeriti I možda izgleda ovako naškrabano komplicirano, ali jako ti je jednostavno sve, trebaš osnovno nekakvo poznavanje rada na računalu za rad na seedboxu. Otprilike kao da upravljaš remote nekim udaljenim kompom.

EDIT: vidim da me silver preduhitrio dok sam pisao ovaj odgovor

Zadnje izmijenjeno od: Laszlo. 10.04.2015. u 22:12.
Laszlo je offline   Reply With Quote