Evo da se javim konacno po ovom pitanju.
Radilo se u medjuvremenu na antisi. Igralo se sa dremelom, ljepljivim trakama, pvc vezicama, skarama, itd, da dalje ne nabrajam jer bi bila poduga lista
Prvo sam isao izrezat grillove na rupama za ventove. Sve sam izrezao osim grilla na vrhu kucista, njega necu dirat samo iz razloga da mi nesto nebi upalo kroz rupu za vent u kuciste tokom rada. Ne daj boze

Nakon toga, a nakon sto sam nabavio FX-a, sam se sjetio da bi bilo dobro napraviti rupu na mbo trayu kako bi mogao hladiti socket sa straznje strane tako da temperature budu u razumnim granicama pri oc-u. Ujedno ce dobro i doci u slucaju demontaze coolera jer cu lakse moci pristupiti backplateu.
(prijatelj je vecinom na slikama. dok sam ja pilio to se bas i nije slikalo

)
I to je na kraju ispalo ovako
Nakon toga trebalo je sloziti i rupu za 120 mm vent na bocnoj stranici iza socketa
Pa je to ispalo ovako
Ispalo bi i ljepse da mi je dosla u-profil guma koju sam narucio na ebayu tako da sam morao sloziti nesto privremeno pa sam iskoristio izolaciju od strujnog kabla za pc.
Nakon ovoga gore sam krenuo u obljepljivanje unutrasnjosti kucista crnom (termo) trakom, koja ce osim vizualno sluziti i za dodatni dampening.
Pa malo jos po bocnim stranicama... Tu sam je ljepio na spuzvu na jednom dijelu jer sam htio da taj dio kad se gleda s druge (unutarnje) strane bude crn. Sto se tice spuzve, nju sam ljepio obostrano ljepljivom trakom, a bijelu spuzvu sam koristio jer nisam mogao jeftino doci do crne, no ona se ionako "lako" skida tako da u slucaju potrebe je mogu zamijeniti sa crnom.
Na red su dosla i vratasca
Nisam savrseno izrezao jer nisam imao dobar skalpel. Uzivo je ljepse nego na slikama

BTW, @Garro - ventovi imaju dosta slobodnog prostora ispred i oko sebe za vuci "svjezi" zrak izvana, tako da nisam nista lose na kraju napravio. Ima oko centimatar lufta izmedju spuzve i vratasaca od ventova.
Morao sam zamijeniti napajanje jer me xfx i njegovo cvrcanje izludio. Tako da je tu novi super flower hx550
I to sve u finalu izgleda ovako
Znam da je moglo i bolje, no bio sam ogranicen sa sredstvima i ponajvise sa slobodnim vremenom. Iskoristio sam stare i ne bas tihe ventove, komade strujnog kabla za izolaciju, itd. Mjesta za napredak sigurno ima. U planu su novi ventovi (ARCTIC F12 PWM CO Double Ball-Bearings Case Fan) koji ce biti automatski regulirani preko ploce, jos neke preprvke na crnoj traci koju sam ljepio tako da to malo bolje vizualno izgleda, u-profil guma na svim izrezanim otvorima za ventove i malo bolji cable management koji ce zahtjevati jos pokoju izmjenu na kucistu uz upotrebu dremela, no to kada stignem (vjerojatno ne prije ljeta).
Ja sam jako zadovoljan kako je to ispalo. Komp je dosta tih, no kad nabavim gore spomenute ventove biti ce sigurno jos tisi. Kuciste je zbilja solidne izrade, za razliku od ovih novijih sa tanasnim plehom za koje imas osjecaj da se se spigat ako samo i pomislis da bi se recimo mogao nasloniti na njih
Toliko zasad, javim kada bude nekih novih izmjena