Citiraj:
Autor John Creasy
sutra idem registrirat auto.. auto je na starom, premda je moj.. stari ima još svoj auto na sebi već godinama, a ovaj drugi od prošle godine, tamo negdje oko 5. mjeseca..
čuo sam da postoji neka fora da se 50% bonusa može duplicirati i na drugi auto, pa me zanima dal itko zna nešto konkretnije o tome.. idem sad pitat i google, ali možda netko zna nešto iz prve ruke
|
Neka ga stari rega na sebe, može duplirat bonus i na taj drugi auto, znači ako ima 50% ili više na prvom, isto toliko može dobit i na taj drugi auto.
Ako imaš 10 ili više godina vozačku B kategorije, nakon što stari duplira bonus tj policu, može ti pokloniti i auto i policu, samo na slijedećoj regi potpiše izjavu da si ti pretežito vozio taj auto i da se odriče te druge police u tvoju korist.
Citiraj:
Autor John Creasy
to je ok, pričao sam s njim, nema nikakav ugovor negdje drugdje pa možemo tako.. auto mogu prepisati na sebe tek u 5. mjesecu, jer ćemo riješit darovnim ugovorom (auto je prešao s dide na starog, pa će sad na mene istim postupkom ali mora proći godina dana.. ne daje mi se baš 2000kn za porez ako ne moram)..
znači ima nekih caka.. sutra ćemo obić par osiguranja tu u slavonskom brodu pa vidit šta možemo riješit.. hvala na infu!
|
Da, porez na promet cmv se ne plaća ako otac radi darovni ugovor na dijete.
Citiraj:
Autor aski
Da li auto baš mora imati registarske oznake po prebivalištu? Tako piše na stranicama MUP-a, ali ne piše da li postoje iznimke?
|
Nema iznimki. Adresa prebivališta vlasnika vozila je jedina mjerodavna i valjana za određivanje pripadnosti registarskom području, tj pripadajuću registarsku oznaku.