Tema: Raspberry Pi
View Single Post
Staro 09.04.2015., 23:56   #511
Ivan_1
Premium

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor bilbi Pregled postova
Super je ako se corruptaju samo fajlovi koje on pokušava zapisati. Problem je kad mi ubije CIJELU karticu, što mi se eto dogodilo. Čak jednom i s tuđom, što je posebni bed.
A i nema on što puno pisati po disku kod gašenja, logove jedino, što je tako svejedno... Proučit ću malo, možda se može optimizirati FS da drugačije flusha datoteke. Ima neki guide za tuning ext4. Nisam još se pozabavio time, ali optimalnije mi je da se OS samo boota sa SD-a, a onda ide na USB stick, kojih imam u izobilju. Trebalo bi biti trivijalno.
mozda da probas sa tune2fs..duh

Citiraj:
Autor tintin Pregled postova
Primjetio sam zadnjih dana da mi pi (model B, cca 1.god. star) gubi LAN konekciju (ne pomaže sistem odštekaj/uštekaj kabel nego samo gašenje/paljenje odštekavanjem/uštekavanjem napajanja) i to u pravilu nakon restarta ili rekonekcije rutera (imam problema sa pucanjem veze) pa me interesira jer neko naletio na takav problem i što se da napraviti u vezi toga?
konkretno ti nemogu reći rješenje problema, mozda jednostavno rikava. Osobno već duze vrijeme ne koristim LAN na RPi, već wlan i iz osobnog iskustva sam se uvjerio da LAN više opterećuje CPU nego wlan. što će biti vjerojatno zato što usb wlan adapteri samostalno procesiraju određene zadatke i rasterećuju ionako slabašni CPU raspberija.
Ivan_1 je offline   Reply With Quote