View Single Post
Staro 09.04.2015., 22:25   #1
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Preporuka za kupovinu novog laptopa

prvo, isprike moderatorima jer nisam stavio u neku temu po cijeni. ali je razlog - ne kupujem laptop po cijeni nego po potrebi, tj cijena jest bitna, ali nije uvjet po kojemu trazim laptop.

dakle, ako netko ima pametnu preporuku da zadovoljava ukratko:

17.3" - mahom zbog vece rezolucije, pozeljno HD reza, nije niti 1600x900 za odbacit. 15.6 je maleno, hocem dijagonalu.

intel cpu, i5 nekako najvise gađam, generalno sa sto visim taktom (koristit ce se laptop mahom zbog posla, zato CPU i dijagonala, nece se nosati okolo naokolo koliko cu morat sjest za njega i radit).

rama je klasika, nekih 6-8GB je neki standard u ovom rangu.

e da, jos samo par vrlo bitnih stvari: prva je da ima dual HDD bay, tj da prima dva HDD-a (jer je plan imati SSD + HDD).
druga da nije HP ili Acer, tj ulaze u obzir Toshiba, FS, Asus, Dell, Lenovo.

sto duza garancija je itekako pozeljna, graficka nije toliko bitna iako bi bilo lijepo imati neku atijevku (ja kao stari atijevac koji nije imao problema sa driverima vjerujem atiju ).

i da, sistem je skroz nebitan jer ce najvjerovatnije ici ili W7 ili moooozda W10. W8 preskacem iz principa, necu ga i tocka.

ima ovako necega na trzistu? naletio sam tu na forumu na polovan koji je poprilicno dobar sto bi ja, ali je - polovan. iako mislim da bi ovo bio jako zahvalan laptop za moje potrebe barem sljedecih dvije-tri godine, klik. sto i o ovome mislite, kada bi se uzela nova tipkovnica i baterija?

Burko je offline   Reply With Quote