View Single Post
Staro 09.04.2015., 16:18   #5414
marko_st
Registered User

Datum registracije: Nov 2014
Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
Ne znam koliko pratite, ali MIUI ima gomilu problema. V5 se za cijelog životnog vijeka nije riješio hrpe bugoiva, u V6 još fali featurea koje je V5 imao, a bugova je puno. Samo malo pročitajte po forumima raspoloženje ekipe. Makar badava što se par ljudi pobuni jer kina je velika, nađe se uvijek par miliona ovaca koje će kupiti Xiaomi uređaje. Evo npr. uzeo sam sebi prije godinu dana hongmi, dobro me služi št ose hardvera tiče, ali softverski se pokazao kao odron. Ne samo o nego i čitava redmi serija, naročito uređaji bazirani na MTK. Najnoviji fail: Hongmi/redmi je još uvijek na 4.2.2, nikad nije dobio noviji android, AOSP-a nema, custom romovi samo portani i loše rade, u biti je zalockan na MIUI. Xiaomi odavno najavljuje KK, već su pregazili sve rokove, zadnja najava je bila da će biti polovicom veljače (a svi znamo što je u Kini u to doba), da bi na kraju u to doba taman objavili zatvoreno beta testiranje. Nakon 7-8 tjedana "testiranja", 03.04. uz sve najave pojavljuje se developer (znači tjedna, kao što imaju jači modeli) verzija V6 bazirana na 4.4.2. U doba kad je android 5.x odavno vani, oni ne idu čak niti na zadnju 4.4.x. Međutim, ROM ima gadan bug, na mobu koji se flasha ne radi više mikrofon u pozivima Nakon skoro godinu dana najava i 2 mjeseca testiranja izlazi ROM s kojim ne radi mikrofon!?
Nekoliko ljudi se žestoko buni na forumu, dva dana kasnije ROM bez ikakvih dodatnih informacija nestaje sa servera, do danas nema nikakve službene objave, nema sorry, zajebali smo, apsolutno ništa. Ne znam kako je prošao Redmi note (MTK), u isto vrijeme je izdan Kitkat V6 i za njega.
Nešto gadno ne štima u softverskom odjelu Xiaomija, dok oni izdaju sve nove i nove gadgete, od pročišćivača zraka do kuhinjske vage, očito nema sposobnih programera koji bi radili na MIUI. Zadnjih godina dana kako to koristim, tjedni updatei (odnosno svakih par mjeseci za low end uređaje) donose samo nekakve novitete tipa "prikaz smileya u kalendaru za kineske praznike", ali stari bugovi se baš i ne krpaju. Donekle se radi na Mi3 i novijim uređajima, sve ostalo je u klincu.
I sve to od firme koja se hvali s vrhunskom softverskom podrškom za svoje uređaje
Ne pratiš xda? Cm11 radi više nego odlično.
marko_st je offline