View Single Post
Staro 09.04.2015., 15:35   #17
doom206
Dežurno smetalo
Moj komp

doom206's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor hedgehog Pregled postova
uzmi Sharkoon XL koji koliko vidim dosta ljudi tu koristi (uključujući mene). Probao sam Razer Goliathus i to je dosta spora podloga, a S veličina je dodatni minus jer za FPS-eve ti treba dosta mjesta, a i nekako je ugodnije radit na većoj podlozi bez stalnog podizanja miša. Znači, taj sharkoon ti je nekih 70ak kuna i za te novce je stvarno odlična podloga i vjerojatno ti ne treba ništa bolje od toga
Citiraj:
Autor nub Pregled postova
Naravno da ti ne treba nešto skupo, a i najčešće ne postoji neka stvarna razlika, već marketinški hajp i "gamer" oznaka. Jedina stvar na koju se treba pazit je da je ta "spužva" ispod gumenasta da ne kliže po stolu.

Pošten miš se svakako da nabavit za 200-300 kn, a od podloga je sharkoon xl 1337 Gaming Mat vjerojatno best buy, jer za relativno male pare (70kn) dobiješ ogromnu podlogu. Al opet, ako ne koristiš neki uber niski sens, možda ti neće bit ni potrebna tolka podloga. Za iste pare imaš i steelseries qck standardne veličine. Po meni je glavni nedostatak tih podloga mali profil (2mm), ali naspram tvrdog stola ili tvrde podloge je to ipak bolje

A one razer podloge s ebaya su fake. Ne mora značit da su išta lošije, al opet, mislim da se ne isplati naspram qck i sharkoon xl.

Dečki, hvala na pomoći!
Malo sam istraživao i u moru tih podloga Sharkoon definitivno iskače. Pošto nisam gamer ne želim davati 100+ kn za podlogu, ali sa druge strane ipak bi nešto kvalitetnije od najjeftinijih podloga.
XL po svemu sudeći zadovoljava sve moje kriterije tako da u kombinaciji sa nekim kvalitetnijim (za moje kriterije kvalitetnijim) mišem to bude dobitna kombinacija.

Nego, ako se smijem još malo ubaciti sa pitanjima... Čisto informativno me zanimaju velike podloge za tipkovnicu i miš, tipa Sharkooon FireGround. Imaju li takve podloge samo marketinški učinak ili ipak služe nečemu?