Citiraj:
Autor ojpi
Telefon spajaš u ruter direktno. Splitter ti više ne treba.
|
Evo vidiš to nije istina. Ja koji se "bavim" time bi to kao trebao znati.
Npr. kod mene u kući imaš 3 telefona na 3 udaljene lokacije u kući, svuda su telefonske utičnice.
Znači, ja sam zvao i pitao još davne 2013. godine, rekoh imam 3 telefona i neda mi se provlačiti sve od početka. Oni odgovorili "gospodine, za sada ne morate preći, ali u bližoj budućnosti morate", nakon toga ja pitao opet, a oni kažu "ne morate preći, analogni će još biti aktivan" tako sam ja to odgađao sve do neki dan.
Zove mene čovjek, kao za pola sata stiže, ja rekoh, ali ako mi to napravite ja onda nemam telefona na katu, kaže on ja to moram napraviti.
Došao on i kaže jelda vam telefon sada ne radi, ja rekoh radi, a on kako, migracija je pokrenuta... Rekoh uđite pa se uvjerite da radi.
Ugl. kaže on splitter mora dolje, ja rekoh dobro, ali onda nemam telefona gore, onda je nešto mumljao na telefon jer sam ja rekao da ću prekinuti ugovor na štetu T-coma bla, bla....da bi se on sjetio da stavi kabl iz routera "Phone1" nazad u utičnicu i onda svi telefoni u kući rade na VOIP.
A da na nisam 100000000 puta pitao sve žive jel može tako jer sam već to probao i radilo je, a svi kažu splitter mora dolje, ali sam sam si kriv kad ne mislim.
Napomena!!! To funkcionira samo ako imate povučenu direktnu liniju "odozgo", znači kod mene je "line" na splitteru direktno spojen i onda dsl ide u dsl na routeru, a "Phone1" iz routera ide nazad u utičnicu. Baš sam mulac.