Citiraj:
Autor Ag008
I kod Vipa isto dostupnost ne radi kako treba. Na mojoj adresi nude paket od 50mbps a čak i od 120mbps a znam da preko vdsl-a mogu dobiti najviše 26mbps.
Pripazite da se ne bi iznenadili.
|
Jep, seruckaju malo žešće. Bio sam spreman raskinuti ugovor s trenutnim operaterom, platiti penale milju kuna i plaćati vipu 500kn mjesečno za triple play uslugu da je stvarno riječ o HFCu, ali... Usluga se realizira ili preko Bnetovog kabelskog (koaksijalnog) priključka ili preko
postojeće HT parice. Ako vam Bnet nije dostupan, nije dostupna niti brzina od 120mbit/s.
Što se tiče nakošenog, trenutna parica mi propušta 16 mbit/s po adsl2+ standardu, od čega 4 otpada na IPTV (snr 8, attenuation 17db - ispada da sam na kilometar i kusur od centrale iako ne bih smio biti udaljen preko nekih 500m - kablovi stari preko 20 godina, idu okolo naokolo preko valjda pol naselja prije nego dodju do mene). Baš me zanima što će njihovi tehničari reći.
Citiraj:
Autor MadBoY
120 Mbps nije VDSL vec kablovski internet, tj. Bnet pod drugim imenom (i 10 kn skuplje).
|
Upravo ovo, nažalost. Baš sam ih zvrcnuo da pitam malo detalje i ostao razočaran kad sam čuo da bi usluga išla preko HT parice od centrale do mene jer mi bnet nije dostupan (a i neće biti idućih par godina kao i vecini ljudi van strogog centra većih gradova). Toliko o FTTC/HFCu u lijepoj našoj. Onda komotno možemo reći da svi imamo FTTC zadnjih 10 godina, samo po adsl standardu, jer su centrale medjusobno povezane jelte, optikom. Baš me zanima kako misle isporučiti i tih 50/7.5 kad na centrali još nema vdsla (a kad dodje pretpostavljam da će ga bitstreamat sve i jedan provider). Ma...