View Single Post
Staro 07.04.2015., 14:14   #53
Jasperx
Registered User

Datum registracije: Apr 2015
Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
I kod Vipa isto dostupnost ne radi kako treba. Na mojoj adresi nude paket od 50mbps a čak i od 120mbps a znam da preko vdsl-a mogu dobiti najviše 26mbps.
Pripazite da se ne bi iznenadili.
Jep, seruckaju malo žešće. Bio sam spreman raskinuti ugovor s trenutnim operaterom, platiti penale milju kuna i plaćati vipu 500kn mjesečno za triple play uslugu da je stvarno riječ o HFCu, ali... Usluga se realizira ili preko Bnetovog kabelskog (koaksijalnog) priključka ili preko postojeće HT parice. Ako vam Bnet nije dostupan, nije dostupna niti brzina od 120mbit/s.

Što se tiče nakošenog, trenutna parica mi propušta 16 mbit/s po adsl2+ standardu, od čega 4 otpada na IPTV (snr 8, attenuation 17db - ispada da sam na kilometar i kusur od centrale iako ne bih smio biti udaljen preko nekih 500m - kablovi stari preko 20 godina, idu okolo naokolo preko valjda pol naselja prije nego dodju do mene). Baš me zanima što će njihovi tehničari reći.

Citiraj:
Autor MadBoY Pregled postova
120 Mbps nije VDSL vec kablovski internet, tj. Bnet pod drugim imenom (i 10 kn skuplje).
Upravo ovo, nažalost. Baš sam ih zvrcnuo da pitam malo detalje i ostao razočaran kad sam čuo da bi usluga išla preko HT parice od centrale do mene jer mi bnet nije dostupan (a i neće biti idućih par godina kao i vecini ljudi van strogog centra većih gradova). Toliko o FTTC/HFCu u lijepoj našoj. Onda komotno možemo reći da svi imamo FTTC zadnjih 10 godina, samo po adsl standardu, jer su centrale medjusobno povezane jelte, optikom. Baš me zanima kako misle isporučiti i tih 50/7.5 kad na centrali još nema vdsla (a kad dodje pretpostavljam da će ga bitstreamat sve i jedan provider). Ma...
Jasperx je offline   Reply With Quote