View Single Post
Staro 04.04.2015., 01:43   #3933
ssarik
Terror Absolut!
Moj komp

ssarik's Avatar

Datum registracije: May 2014
Ja bih prvo: ugasio komp, stavio PSU switch na 0, ištekao komp iz struje, počeo vaditi dijelove iz kompa i jedan po jedan dio očistio kompresorom, zatim skinuo cooler sa proca, dodatno ga očistio, promijenio pastu na procu, vratio cooler nazad na svoje mjesto, kao i ostale komponente, uštekao komp u struju, psu switch stavio na 1 i upalio komp. Provjeriti temperature. Ako bi pale na respektabilnih ~40 u idleu i ne više od ~70 u full loadu, za prvu ruku bi to trebalo riješiti probleme. No vidim da taj rad tebi ne rješava probleme. U tom slučaju, svakako novi Windows, 8.1 po mogućnosti. Ako nisi zadovoljan odvijanjem situacije i nakon toga, onda novi cooler. Sa CM Hyper 212 EVOm bi bez beda mogao doci do 3.5, a vjerojatno i 4.0. Nađe se novi u Hrvatskoj za oko 250kn i mislim da ti bolje ne treba. Iza toga dodati SSD. Samsung 850 EVO je možda i najisplativiji pick koji si mogao uzeti, ali ne bi fulao ni sa OCZ Arc 100 ili Crucial MX100 koji su za 200kn manje, a i dalje odlične performanse i izdržljivost, po meni možda i bolja kupnja.

Zadnje izmijenjeno od: ssarik. 04.04.2015. u 01:45. Razlog: dodatna argumentacija
ssarik je offline   Reply With Quote