Bok svima. Trebam pokoji savjet vezano za provođenje kabela.
Uskoro ću uređivati stan kompletno. Do svakog mjesta gdje je zvučnik želim staviti unutar zida one kanale za kabele tako da mi direkt iz zida izađe kabel na mjestu gdje je zvučnik.
Između prednjih zvučnika je prolaz u kuhinju iz dnevnog a na jednoj od strana tog prolaza će biti HiFi sustav sa tv-om itd.
Tu postoje 2 riješenja. Ili po podu ispod parketa (trebalo bi manje kabela) ako je tako nešto uopće moguće (ide i novi parket gore) ili dulja ruta gore po stropu pa preko prolaza i s druge strane opet dolje do HiFi-ja.
Imati ću i stražnje surround zvučnike pa bi možda po stropu u ćoškovima po većini dnevnog dao staviti knauf pa unutar njega samo postaviti kanale za provesti kabel i na mjestu di će biti zvučnik proštemati zid i do poda di bi bio izlaz za kabel.
Što mislite o ovim riješenjima i može neki savijet jer prvi puta uređujem kompletno stan. Za ovo bi morao uzet nekog knauf majstora jer niti imam toliko vremena niti znanja da to sam idem radit. Isto bi trebalo nekako riješiti na par mjesta na knaufu da se da otvorit radi pristupa u svrhu provlačenja kabela.