Evo ovako, dobio sam na test "
MEDE8ER MED600X3D"
Priča je bila, želio bih ga kupiti, po specifikacijama čini mi se da će biti odličan, no volio bih prije to probati. Da sad ne glumim i radim review napisati ću samo svoje dojmove, nakon 4 sata igranja:
- Upalim ja njega i sve 5, pokrene se 3D logo i reko, "fensi !"
- Primim daljinac u ruke, rekoh, malo je nekako velik, ali fora je, ima brdo tipki i još k tome i svjetli. Prošećem po meniju i rekoh, "vau" ovo leti. Toliko leti da koji put prihvati 2 puta pritisak. Nalazim to kao
manu
- Pokrenem Youtube, kad ono not supported, čitam forume, skinem novi firmware V4.0, nadogradim i zabava kreće dalje. Update, bez po muke i brige. Sada Youtube radi, ali podosta sporo, pa čak i na 15Mbps interneta.
- Spojim se na svoj NAS, unesem U&P i shvatim da svaki put moram unositi U&P, rekoh
"debilana". Kasnije skužim da određene foldere mogu staviti u Favorites i na taj način izbječi logiranje, rekoh
mrak
- Pokrenem ja opciju SCAN Folder, kad ono "no info found", rekoh
ovo ne radi kako je netko to zamislio
- Stisnem ručno EDIT nakon podosta traženja, nađe info o filmu i rekoh:
fino. Pomislim, iako nudi 5 opcija templejta, izgleda ružno i mogli su to riješiti 100% bolje i preglednije. ThumbGen to odradi puno lijepše, brže i još k tome ima info o video fajlu kao što su veličina, bitrate, audio, itd... rekoh:
dobra ideja, ali loša razrada. Poigram se još s tim scan folder malo radi malo neradi. Direkt na folder od filma ne radi, a na folder koji ima brdo filmova proradi.
Ono frende, ili radi ili nemoj.
- Pokrenem film, stisnem skini titlove i začudo, radi prilično dobro. Rekoh, ajde
konačno nešto
- Pogiram se postavkama titlova, povećam, smanjim, povisim, spustim i kad ono evo mana: Nedostaje manje pomicanje gore dolje, odnosno previše pomakne gore ili dole, ja bi recimo pomaknuo par milimetara, a ovaj skoči za centimetar. Rekoh,
banana. Povećavanje fonta -
odlično. Sve ostalo za titlove funkcionira vrlo dobro.
- Gledam ja te titlove, i reko, pa šta su tako točkasti, uglavnom, WDTV ima savršene titlove, dok ovaj ima nekako blijede, točkaste. Što god radio, nije pomoglo a nije ni blizu WDTVa. Rekoh,
jadno, šteta.
- Pokrenem ja razno razne formate, reko, vau, radi brzo i sve štima. Na prvu,
ugodna pozitiva. Krenem ja dalje kopati po svojoj bazi i pokrenem Avatar 40GB MKV. Kad ono, procesor to nemože prožvakati, rekoh,
WTF. Pa moj WDTVLive Gen2 to ždere. Rekoh sam sebi,
pa čemu onda takav player. Pokrenem nakon toga sva ostala čuda, uredno sve radi do nekih 25-30GB filmova, tu počinju problemi.
- S boli u srcu, krenuh ja dalje kopati, vidim dodali su trailere, rekoh,
fora, no osobno mi to ne treba.
Sve u svemu, dobar potencijal, nedovoljno usavršen proizvod.
Velika podrška na službenom forumu i puno rada iza cijelog projekta, koji cijenim, ali nažalost još stoji dug put ispred njega.
Uređaj sam uspio smrznuti u roku 7 min, a sve skupa u roku 4 sata smrznuo se cca 6 puta. Internet radio nikako nisam mogao pokrenuti, iz nepoznatog razloga. Nakon 5 resetiranja, odustao sam.
Kvaliteta slika, nešto lošije spram WDTVLenG2, skoro neprimjetnio.
Pozitivno je to što se usred filma može dodatno podesiti slika, odnosno živost slike pa u tom slučaju možda ispada čak i na nivou WDTVLiveG2 ako ne i bolje.
Postoje u opcijama samog uređaja razne postavke koje samu sliku čine vrlo impresivnima. pa čak i iznad WDTVLG2.
To je jedan veliki plus. Ako ništa, barem je u tim slučajevima slika zaista vrlo dobra.
Zoom, zoom je trenutno neupotrebljiv. Skaliranje slike i podešavanje visine - širine je glupost, nedostaje tilt slike (gore dolje lijevo desno). Nedostaje zoom kao takav tipa 5, 10, 15, 20% itd... Slika se rasteže Horizontalno ili Vertikalno, što je debilana. Ako imam 3CM crnog gore i dolje, dovoljno mi je da napravim zoom 10% a ne da moram ručno rastezati sam sliku.
Pain in the ass. Čak iz nepoznatog razloga, kada sam i rastezao tipa za 1%, frajer bi pomaknuo sam cijelu sliku desno i to za 3 CM, rekoh,
šta izvodiš ???
1000 kn za nedovršen uređaj koji ne može vrtiti 40GB MKV s 31Mbps video na telki od 25000 kn je promašaj, ali ima potencijal.
Kvaliteta slike je na kraju krajeva, moram priznati spram raznih drugih uređaja
odlična. Nadam se da će community i proizvođači uvidjeti sve mane i riješiti ih, odnosno usavršiti proizvod. Vidim da rade punom parom na tome i idu dobrim smjerom. Kako će se štucavi software razvijati vidjeti ćemo, kvaliteta slike je ponavljam vrlo-dobra, dapače odlična uz optimizacije, vrti skoro sve živo i mrtvo, osim što mi nije jasno kako do da štuca s velikim MKVima, odnosno video biterate većim od 25Mbps.
Vratio sam uređaj, pomalo tužan, ali što je tu je.
Za sada ostajem na WDTVLG2, a danas nosim doma Gen3 koji će vjerojatno biti pravi pogodak. Možda nema sve ove funkcije koje bih volio imati, ali nadam se pouzdanosti, jednako odličnoj slici kao kod Gen2 i jednostavnošću koja radi.