Evo stigao mi proc i cooler.
Isprva sam mislio ne stavljat odmah novi cooler, ali odustao sam kad nikako nisam mogao freezera vratit bez vađenja ploče. Htio sam vidit koliko loše će se hladiti sa Freezer 7 PRO rev.1. Ali kad je već sve van bacaj ća i daj novi.
Uglavnom, prije gašenja ubacio sam BIOS, zadnji moddani Ket-ov (nalazi se u prilogu, dakle Ket's modded BIOS for ASUS P5Q-E).
Sljedeći korak sve raskopat i izrezat socket. Na mojoj ploči je to bilo vrlo jednostavno za napravit iz razloga što je plastika od socketa ili je takva od početka ili je tokom godina izgubila svojstva = vrlo je mekana bila za rezat, krta, ali mekana. Podsjeća na recimo tvrdi stirodur
Procesor sam htio probabt clocknut dokle će potegnut, ali testirao sam temp u loadu @stock, praćeno sa CoreTemp i RealTemp, i na jednoj jezgri konzistensto u load-u temp je na 70, ostale su na 60. Pretpostavljam cooler ne leži dobro, s tim da ima i nekakav "pressure adjustable" gizmo, e sad koliko ga jako stegnut nisam siguran. Trenutno se može rukom malo micat "rotirat" na procesoru. Ne znam dali bi jos dotezao vijke...
Sutra bi trebalo doći još i 4GB (2x2) memorije identične ovoj koju imam. Već sada brzinom kojom mi vrši operacije u izotope RX-u sam prezadovoljan, imam osjećaj da je triput brži
Sve u svemu upgrade će sa poštarinama ispasti cca 1000 kn. Isplatilo se!