Citiraj:
Autor ojpi
Što se tiče kalkulatora, on se bazira na vrijednostima adsl2+ linije, a i rekao bih da je uračunato čak preveliko gušenje, zato se sa upload att (koja je uvijek manja od down) zapravo dobije točnija brzina iako kalkulator traži da se upiše downstream att.
|
Pa upravo vam to tvrdim da iskljucivo ta vrijednost iz routera se slaze sa udaljenoscu od centrale sto sami useri znaju i reportaju koliko su udaljeni.
Znaci ta stavka kada se unese u dsl calculator izbaci zbilja pribliznu vrijednost za udaljenost u metrima do centrale i onda je lako prema tablicama za VDSL2 vidjeti moguc up/down.
Citiraj:
Autor Bubba
Znaci ne smijem ga ni spojiti na net prije nego ga sredim tvojom metodom?
|
Ha, u globalu i da i ne... medjutim sve to pada u vodu ako imas bilo kakav problem sa linijom jer budu te osobno zvali i rekli da im router nije dostupan i trazit ce od tebe da ga resetiras.
1. Dobit ces prvo sms kada stize router.
2. Onda par dana kasnije dobit ces sms kada ce se usluga prebaciti.
3. Prebacuju te i moli boga ili budu da radi sve ok od prve.
Kada dobijes router a jos si na staroj usluzi slobodno ga spoji na liniju, sinkat ce se na ADSL2+ i mozes vidjeti koji fw imas na njemu.
Kreiras si admin acc i cekas prebacivanje a onda su moguce 3 opcije:
1. Sve radi ok, paket je onakav kakav treba biti, router povuce nanoviji fw i imas admin ulaz i dalje.
2. Paket nije kakav treba biti, prijavljujes kvar i automatski time moras im dati pristup routeru kojeg ce oni sami resetirati na tvornicke vrijednosti - gubis admina.
3. Paket nije kakav treba biti, radi doduse sve ok ali brzina up/down je manja recimo no ti trpis takvu situaciju da ne izgubis admina.
Znaci cijela poanta je u tome da ako ti sve radi od prve imat ces i admin pristup routeru dokle zelis no u slucaju pojavljivanja bilo kakvog problema a da zahtjeva njihovo petljanje po routeru sa istim se mozes pozdravit.
Sto se tice vracanja starog routera ja sam osobno pitao na 08001000 i rekli su mi da ako zelim da ga vratim no nije problem niti ce mi ista zaracunavati ako ga i ne vratim.
Pa da citiram "ako budemo trebali router glavno da znamo da je kod vas, netko ce ga od tehnicara pokupiti ako bude potrebe ili cemo vas kontaktirati".
Citiraj:
Autor Bubba
Rekli su mi da ce 30/5 raditi
|
Stosta oni kazu medjutim jedini realni podatak iz kojeg se moze nesto sa sigurnoscu izvuc je pitanje:
Koliko si daleko od centrale ?
p.s. ne vrijedi po Iskonovoj stranici gledati jeli vdsl2 moguc ili ne jer meni i dan danas po adresi i broju druge linije sto imam u kuci i dalje stoji da usluga nije dostupna kao niti mojim komsijama
cjelih nekih 500m prema centru, kada upisem adresu "komsije" u istoj ulici iza 2 raskrsca i 500m do centra onda postane usluga dostupna.