View Single Post
Staro 01.04.2015., 15:07   #4
cdanijel
Guest

Hvala momci. Na žalost rekla/kazala po forumima mi nije dovoljno dobar odgovor. U konačnici se svodi na kućište (tj. materijal).
As I speek imam na stolu T430, X240 i L540. Materijal od kojeg su napravljeni X i T mi se čini identičan i mrvicu je tamniji i na dodir daleko ugodniji od onoga od kojeg je napravljen L; kao da se sastoji i od gume. U ostalim stvarima nema razlike.
Što se tiče displeja stvar ovisi o podmodelu. Ekrani na T i L mi imaju identičnu matricu uz različitu rezoluciju (1920x1080 vs 1600x900). Ekrani su identični. X je došao s doplaćenim IPS ekranom i za njega se vidi da je znatno bolji/kvalitetniji/ugodniji. IPS imam i u EliteBook Workstation 8760w (1920x1080) i HP Z1 workstation (2560x1440; 27") i također su izrazito bolji od standardnih LCD ekrana.

Svejedno, ovdje ne govorimo o tome da L540 izgleda jeftino jer i dalje zadržava premium izgled kakav standardno ima ThinkPad serija (uključujući i Edge). Iskonfiguriran je, stavljen je na dock i neko vrijeme će služiti kao glavna radna stanica. Budem javil za 3 mjeseca kako se drži (btw, T430 ima sad godinu i pol, nema tragova korištenja, najdoslovnije, iako je svaki dan u aktovci/ruksaku ili već nekoj torbi, stalno po terenu i tako). Jedini drawback koji mi je čak i neshvatljiv je nedostatak poklopca za pcexpress slot. Weird.

I tak.

Danijel

Citiraj:
Autor Gilbert5 Pregled postova
Mogu ti reći iz prve ruke razliku između T540 i L540. Razlika je u cifri dupla, u performansama (ulv i7 vs i5 i 8GB rama vs 4) skoro nikakva. Razlika u kvaliteti je minimalna, možda se vidi u nekim otežanim uvjetima rada gdje ima habanja i prašine.

SSD disk sa oba je uvjet, ja sam ga promjenio iste sekunde.
Jes, slažem se.

Zaboravih. Thinkpad je (bio) poznat po proširivosti. Za T imam dvd, hddbay i bateriju za ultrabay, npr. u L seriji to ne postoji. Također T i X imaju PowerBridge "tehnologiju" (tj. dodatnu bateriju u samo kućištu, a koja dobro dođe kod zamjene vanjske bez da se komp gasi ili prekida rad).

Zadnje izmijenjeno od: nino. 13.04.2015. u 16:25.
  Reply With Quote