Imam Intel SSD 530 180GB (star godinu dana)
Jučer se u radu komp zamrznuo, ali se miš dao pomicati, dalo se ulaziti u start i slično, ali na pokretanje svakog programa (npr. task manager) bi izbacilo error da ne može pristupiti/pročitati datoteku.
Jedino sam mogao laptop zgasit na gumb i kod sljedećeg pokretanja odmah iza BIOS-a ispiše: A disk read error occured. Press ctrl+alt+del to restart.
Prebacio ssd u drugi komp, kod paljenja pri dizanju win 8 (windowsa tog kompa, ne ovog sa ssd-a) je obavio checkdisk i popravio volume ssd-a iz laptopa, te se podacima moglo pristupiti. Ono što je bilo važno gore sam premjestio na sigurno i vratio ssd u laptop.
Nisam nikako mogao popraviti MBR jer je sve javljalo da je ona windowsova skrivena particija corrupted i neispravna. Na kraju sam napravio image particije s windowsima, obrisao sve sa SSD-a, instalirao nanovo windowse i potom vratio image. Windowsi su kod pokretanja obavili neki kratki repair, al sad je sve po starom...
Zanima me je li netko imao ovakvo iskustvo? Media wearout indicator je 97, a Intel SSD toolbox kaže da je sve OK s diskom. Sad mi glupo odmah kupovat drugi SSD, ali me lagano strah da se ovo ne ponovi :S.