@SrKi
Ne bih se slozio sa konstatacijom da se ne provjeravaju stvari. Pa cak i u nasem bananistanu su rigorozni po tom pitanju. Onaj lik sto pravi odlicne tekucine, nekima sam slao pm u vezi njega je prije dvije godine dobio licencu. Morao je platiti masu laboratorijskih istrazivanja da bi mogao (legalno) prodavati.
Nije problem u aromama. Uopce. Lako sam cak i arome pravis. Nisam se osobno upustao u to, no vidio sam ponovno kod tog lika kako to ide. A imas i dosta po jubitou.
Ne bi cak ni duhanska industrija pokopala ecig, dapace, pogledaj samo vece proizvodjace aroma i cije su to sestrinske firme. Problem je u jacem vragu od duhanske industrije - farmaceutima. Oni bi da se ecig vodi iskljucivo kao lijek, po mogucnosti na recept. Dakle i to bi preuzeli.
Ali nevazno. Problem kod eciga i zdravlja je kvaliteta grijaca i tekucina. Ako je i jedno i drugo uzasno, parenje navodno stvara ogroman pritisak na pluca. Steti na taj nacin, a ne kemijskim otrovima kao duhan.
Osobno sam sebi slazem grijace (Delta II), tekucine vise kupujem nego mijesam. Na zalost, jer nemam vremena/volje/zivaca sam to raditi pa cekati da sazriju, itd. I strah me toga, jer onda bi poznajuci sebe dobio jedan posve novi hobi. A prvo bih trebao provjeriti jubito i google kako sve to kvalitetno raditi. Jednostavno, nemam volje
Ali u jednu stvar sam siguran. Ecig nije ni blizu prave cigarete. Za to mi ne trebaju kemicari, strucnjaci i analiticari. Vidim po samome sebi. Osjecam se kao da nista ne konzumiram.
Ponekad zaboravi ecig. Ostane u firmi, doma ili negdje deseto. I kao i to, mogu bez problema bez eciga. Ne pada mi na pamet kupiti cigarete u medjuvremenu, ili se vozikati da se vratim po elektroniku. Jednostavno taj period budem bez icega. I zacudjujuce, nije tesko.
No gust mi je, i sigurno ne mislim (jos uvijek) bacati. Mozda i bacim jednog dana, ali iskreno, ni ne razmisljam o tome.