Citiraj:
Autor Thermaltake
Pozdrav, da li ima netko ovdje ili poznate nekog da bi mi mogao napravit besplatnu diagnostiku grafičke kartice znači ne ono spojit na komp pa reć baca ti BSOD jer to i sam znam, nego spojit na instrumente kojima se diagnosticira šta je točno i koji problem na grafičkoj. Ako znate javite mi na PM.
|
gle....... nije da zelim ista lose, ali ocekujes....... jel tebi jasno uopce sta ti ocekujes da ce ti napraviti netko besplatno???
cisto da povucem paralelu. recimo:
ti imas neko vozilo koje je oglupilo i ti ne znas sta mu je.
osoba b) mora imati opremu (svoju, kupljenu, tipa dijagnostickog alata / softvera), plus dizalicu, plus sav potreban alat i znanje.
realno, ali iskreno realno, mislis da ce ti itko napraviti besplatno pregled ovako necega kompleksnog? i to ne cak besplatno nego ce i biti u gubitku, jer ocito da nisi nikada imao posao -
vrijeme jest novac. taj netko mora izgubiti vrijeme da bi tebi dao nekakav rezultat - besplatno

.
a ko' za klinac, pricamo o komadu hadrvera koji kosta max,
max 1000 kuna (i to opet kazem - max, jer je rijec o polovnome plus sam uzeo u obzir da je rijec o mrcini i pol od graficke, tako da je realnije da je vrijednost - oko 500 kuna, i to mozda).
tebi stvarno ne ide u glavu da je:
a) neisplativo popravljat tu graficku po PS-u (znaci, pravi rebaling + drugi chip ili druga memorija)
b) neisplativo ikome se zajebavat s tim
besplatno u bilo kojem obliku, seljacki rebaling (heat gun, pecnica), PS rebaling (lemna stanica, postolje, novi chip, nova memorija, jos poprilicno aparature sa strane), ili radit dijagnostiku za sto ti treba fest aparature
shvati da je negdje hladni lem. tebi ovo sto se manifestira je ili chip ili graficki ram. najlakse je detektirati sa heat gunom - zagrijes memorije redom i kad se sve ohladi i sastavi nazad - vidis koji je rezultat. ako i dalje sere, opet sve vadi i raskapaj i grij samo GPU. nakon hladenja i sastavljanja opet vidjeti kako se ponasa graficka, ako je sve ok - bilo je do GPU-a.
iako je najcesce problem sama memorija, koja - jel bitno? jer njih isto imas po 4,8, 12, 16 plocica, mjenjas sve...........
ili ako hoces drugaciji pristup ovome sto trazis (zapravo sto si prije trazio, paralela se moze primjeniti i na ovu temu):
ti imas komad zemlje. ti trazis od nekoga tko ima gradevinsku firmu sa svojim zaposlenicima da ti dodu na zemljiste, sagrade kucu, sve provedu instalacije, sve sve sve - besplatno

. tko, ali tko ce ti ovo napraviti?
je malo poveca razlika u smislu obujma posla i financija, ali je princip isti. previse ocekujes, pomiri se s tim da je ta graficka koju imas najvjerovatnije za smece (kao i more drugih koje su prdnule), skucaj za drugu i mirna Bosna.
i jos nesto (shvatio ti ovo na bilo koji drugi nacin osim iskrenosti), gledam ti konfu. sorry, ali to nisu komponente od parstokuna, kostao je taj procesor. kostala je i ta maticna, i napajanje i ta kolicina diskova. ima se i jebena periferija od vise nego sto kuna, hej........... hej jebemu!!!!!!
prvo sto bi te ja odjebao da mi dodes sa nekim BMW 5 starim dvije godine da ti ja gradim sa svojim materijalom i zaposlenicima i strojevima kucu

. ili ako hoces prevedeno, na Alvinovom mjestu bi te odjebao u roku keks, cim vidim ovakve komponente

.
jedino ako je Alvin prikrivena Majka Tereza ili Mahatma Ghandi. onda imas srece, jer to su bili ljudi koji su bezuvjetno pomagali svima. ja nisam takav, ako razumijes sto zelim reci ces skuziti da danas takvih ljudi ako i ima - ima pun k potrebitijih od tebe.