View Single Post
Staro 31.03.2015., 13:15   #7725
Tumor
prof.dr. gospodar svemira
Moj komp

Tumor's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Kako sam vec 3,5 godine na laptopu nisam pratio sta se desava u svijetu pojedinacnih komponenti, pa sam full van toga. Namjeravam uskoro ponovo sloziti desktop, pa bi molio za pomoc oko odabira komponenti.

Pretpostavke prilikom izbora:
- kompjuter nece biti clockan
- kompjuter zelim po principu "sklopiti i zaboraviti". Znaci nakon sto se inicijalno sklopi i instalira ne mislim po njemu nesto prckati nego ga strpati pod stol i neka tamo radi svoj posao
- kompjuter ce primarno sluziti za igranje na rezoluciji od 1080p
- nemam namjeru u neko skorije vrijeme kupovati monitor vece rezolucije, pa ne treba misliti da bude "future proof" za neki bolji monitor
- najbolji omjer ulozeno/dobiveno ili cak prema "sto jeftinije"
- nisam neki "silence freak", pa nije bitno da je necujan komp, ali opet ne mora zvucati kao mlazni avion

Potrebne komponente:

- CPU -> nekakav Core i5
- MBO -> da obavlja svoj posao i nista vise. necu clockat komp, ne trebaju mi neki bijesni featurei, pa ne zelim placati gomilu featurea koje necu koristiti
- RAM -> 8 GB
- graficka -> nekakva GTX960, ali otvoren sam za prijedloge ako ima neka sa boljim omjerom ulozeno/dobiveno u tom cjenovnom rangu. I opet, grafa nece biti clockana, pa me ne zanimaju clockerske mogucnosti
- kuciste -> da je onako uredno ne preskupo kuciste, a da ipak komp ima dobar protok zraka i hladjenje

Potencijalne komponente:

- SSD -> neki od 120GB. Ideja je da u konfu stavim 256GB Samsung 840 Pro iz laptopa, a u laptop taj od 120GB. Kako ce laptop nakon kupnje konfe biti koristen znatno rijede (rijetko) mozda cak i ne stavim SSD u njega nego koristim 750GB HDD koji je trenutno u njemu kao 2. disk. Zbog toga je SSD pod opcionalnim
- napajanje -> imam Corsair HX620W, ali kako je staro nekih 7-8 godina (ili tu negdje) i nije paljeno zadnjih 2-3 godine nisam ziher da li vise uopce radi mada je u svoje vrijeme bilo vrhunsko i skupo napajanje. pa onda eventualno neko napajanje ako se pokaze da ovo postojece ne funkcionira

Stavio sam pod ovaj Topic je nisam ziher koliko bi to kostalo, pa se unaprijed ispricavam ako je krivi.