Citiraj:
3.3. Bonding (usnopljavanje)
Tehniku usnopljavanja linija iz DSLAM-a do odredišta i njihovo logičko spajanje na
podatkovnoj razini stvarajući jednu protočnu strukturu nazivamo VDSL2 usnopljavanje.
Na taj način produžuje se domet VDSL2 signala i omogućuje veći protok. Iako se tipično
kombiniraju dvije VDSL2 linije čime se gotovo duplo povećava bitski protok ili se
prenosi isti na veću udaljenost, usnopljavanjem četiri ili više linija povećavamo brzinu
na razinu koja je puno atraktivnija zahtjevnijim poslovnim korisnicima. Tako npr. usnopljavanjem
osam linija mogu se postići brzine blizu 400 Mb/s bez korištenja vektorizacije. Ova tehnika je
standardizirana na način što znači da ju je moguće primjeniti i na ADSL tehnologiji. Tehnika
usnopljavanja prilično je popularna na području Amerike, a mogu je koristiti svi operateri
koji imaju višak parica, odnosno mogu osigurati po dvije ili više parice za jednog korisnika.
Veliki problem ove tehnike je njezina održivost koja uvelike ovisi o mogućnostima kućanstava.
Većina kućanstava je ograničena na dvije povezane linije što također nije dostupno svim područjima, dok u nekim državama nije uopće.
|
Evo malo se cita, educira
Koliko je realno ovo za izvest u Rvatistanu ? Slucajno imam jos jednu liniju koju planiram ugasit za 3mj. no sad me ovo bas zanima...
U nekoj teoriji liniju bi trebalo prebacit na VDSL2 dslam i onda pridruzit ovoj postojecoj ? Kako to placat kasnije, ko 2 linije sa full uslugom ili telefon na jednoj a solo VDSL2 na drugoj ?
Imam osjecaj ako ovo upitam Iskon da ce tamo netko samo reci: haaaaaa