kakvo epsko jelo sam složio... najbolji rezanci i piletina u univerzumu, pa za one koji su propustili eventualno ovo... ovo... ne znam kako da to nazove koliko je dobro:
- moram priznat da su me zajebali u sparu i mislio sam da je ovo 4 x batak/zabatak, ali ispalo je pol pileta bez krilca... oh well
bacio to sve u rajnglu ogromnu i onda ulje, sol, papar, vegeta, kurkuma, vlasac, peršin, kajenski papar, čilii mljeveni i 3 komada špeka... dva da se tope i podmazuju čiken, ovaj u sredini je čisto iz objesti
- nakon ~1h bez podlijevanja okretanja, otvaranja i generalno ikakove moje intervencije... vraćeno unutra na još 15-20min
- dakle pile maknuto sa strane na tanjur i sve što je ostalo od pečenja je zaliveno sa šalicom vode u kojoj se kuhala široka tjestenina, a sastojala se od pileće kocke sa peršinom, povrtne i goveđe kocke, malo soli, papra i ulja, vraćeni preprženi komadi špeka nutra
- milimetar od al-dente skuhana tjestenina bačena u sve to i par puta promiješana u protvanu da se ne bi zapekla nego ostala fina pod zub, a opet preko nje da ispari kompletna dodatna voda
- mislio sam si malo špeka narezat uz piletina, međutim dok sam ga izvadio usred dinstanja tjestenine sam ga morao pojest jer sam svinja
ugašena peć, vraćeno pile na promiješanu tjesteninu i vraćeno na toplo da odstoji malo
- uz to GODLIKE salata od paradajza, krastavca, rotkvica, žute paprike rezano na kockice i posipano sitno narezanim mladim lukom... sol, papar i bog te veseli