View Single Post
Staro 29.03.2015., 14:25   #353
2 die 4
Premium
Moj komp

2 die 4's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Evo od jednog kvazi "šofera".
Vozam kombi po velikom dijelu HR i koristio sam navigaciju svakodnevno dok nisam naučio sve napamet (ali uvijek ima nekaj novo pa je stalno uz mene)

Ja sam u tu svrhu kupio Nexus 7 (2013) i na njemu uglavnom koristio Navigon (90% vremena), a tek kasnije sam stavio Igo Primo (kasnije jer do sada je bilo problema sa rezolucijom).
Navigon je super jer ti odmah baci 3 rute a ti si sam odabereš kojom ćeš ili ako se nastaviš voziti bez da diraš išta on ti počne prikazivati onu koju si odredio u postavkama kao defoltnu.
Relativno je točan, samo su mu mape za Hr malo zastarjele pa nekih puteva nema (uredno sam apdejtao, ali za đabe).
U velikom broju slučajeva me vodio tamo gdje je trebalo, ali znalo se desiti da ti prikaže put po makadamu do destinacije (ali samo zato jer su mape stare i te ceste su nekada bile asfaltirane) iako sam mu rekao da neću po makadamu.
Igo ima puno lijepše i preglednije sučelje, ima novije mape, ali ni on nije savršen, jer i njemu sam rekao da me ne vodi preko makadama i on me uredno tjera barem jednim dijelom preko njega, ali skužio sam da on to radi samo kada je završna destinacija van same glavne prometnice pa on taj prilaz interpretira kao makadam, ali dobro je to što ti prije nego kreneš napiše točno koliko makadama ima u metrima.

Što se samog GPS lock-a tiče, on je na Navigonu instantan, ono, upalim Navigon, upišem relaciju i evo lock je tu, a kog Igo-a mu treba neznatno ulje, tipa 10ak sekundi nakon što sam upisao lokaciju.
Dakako, kada se lociraju sateliti onda je signal postojan i nema prekidanja ili laga.
Preciznost je odlična.

Evo toliko od mene.

P.S. radim cca 6-7k km mjesečno.

RedGreenBlue
2 die 4 je offline   Reply With Quote