Tema: ps3
View Single Post
Staro 15.09.2005., 14:45   #8
E.T.
Moderator
Moj komp

E.T.'s Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Obje konzole fino izgledaju sta se tice hardwarea no sta na to kazu devoloperi i kako ce to izgledati u praksi je nesto sasvim drugo....Teoretske (pa i stvarne) mogucnosti procesora nisu dovoljne ako njihovo (barem djelomicno) iskoristavanje nebude komercijalno isplativo proizvodacima igara (Tko ce raditi igru 5 godina-koliko je i predvideno trajanje konzola- da bi je optimizirali za procesor, odnosno da nepisem isto pa cu stviti citat: by Beren:Problem s pisanjem multithreaded igara je to što je stalno nužna sinhronizacija threadova što dovodi do moasivnog pada performansi, a samim tim postaje upitno koliko je multithreading zapravo koristan u igrama.Da ne bi ispalo da neki ljudi na ovom threadu (uključujući mene) briju, problem s pisanjem igara za višeprocesorske sustave opetovano spominju svi vodeći programeri, bilo da je riječ o Johnu Carmacku iz Id softwera (koji je, btw, već jednom davno napravio SMP igru - Quake III - sam je kasnije rekao da to nije bila baš najbolja ideja) ili pak Deanu Sekuliću iz domaćeg Cro Teama. Da ne spominjem da je sama nVidia izjavila da im se trenutno stanje na polju procesora uopće ne sviđa - kažu da multicore procesori mogu stvoriti samo teškoće pri razvoju igara, kao i povećanju performansi grafičkih kartica. To nije ništa čudno - što će ti opak grafički procesor ako ga glavni procesor u računalu ne može dovoljno brzo hranit podacima. )