Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 25.03.2015., 12:35   #7429
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor zokisan Pregled postova
Pozdrav Imagine, za početak ti se zahvaljujem što si me uputio na pravi put.
Uspio sam se čuti s "onim" tipom i njegova iskustva su mi dala zeleno svjetlo.

Naručio sam SVS PB-2000, s Lsound.eu (Norveška) - imaju odličnu službu za korisnike (kao i sam SVS, koliko čujem), uvjerili me da neće biti carine/pdv-a jer je preko njemačke dostavne službe to sve ispoštovano i uračunato u cijenu. Naručio sam ga u ponedjeljak prije podne, došao je u četvrtak poslije podne.

Komentar koji se tiče njega samoga je da je sub pravo čudo, od impozantne veličine, težine, pa do samog zvuka koji izlazi iz njega. Trebat će mu koji tjedan da se razradi al već sad se da primijetiti njegova dopuna ukupnom dojmu prilikom slušanja glazbe, za filmove da ne govorim, sve grmi. Odgledao sam Interstellar i Hunger Games: Mockingjay i...meni bolje nego u Cinestaru, ide do 16-17hz a sve kristalno čisto i jasno. Uff.
Jedino me malo zabrinulo kad sam pustio na youtube-u hz bass test na 17hz a on ga nije htio odraditi (našao sam ih još par i njih je pretvorio u zvučno izbijanje prozora) sve dok usporedno s njim nisam pustio još nešto - da bi poslije saznao da ima toliko tehnikalija u sebi koje mu brane puštati nešto što bi mu moglo naškoditi da review-i dobro kažu - neuništiv.
Što se mene tiče, 10-ka.
Dakle , 800e za PB-2000 s uračunatom dostavom i još sve prošlo glatko. Pa gdje češ bolje. Dobre vjesti za bilo koga tko bi bolji subwoofer. Iako se čini da ta informacija odvde nema neke koristi , nikad neznaš.
Glavno da si zadovoljan. Ako želiš još korak naprijed , razmisli o ekvilizaciji istog. DSP u kombu s mikrofonom ili običnim SPL metrom & softverom radi čuda. Nisi spomenuo koji je resiver u pitanju ali pretpostavljam da si več odvrtio neki auto EQ što nije za zanemariti , ali ako želiš više slobode , razmisli o sugestiji.

Inače , zanimljivo to s 17hz. Sub baš odbija suradnju ili pumpa ali se ne čuje ništa? Potreban je popriličan SPL da bi 17Hz bilo primjetno.
Usput, kod BR subova ,hod drajvera ode u 3 PM ispod točke tjuninga pa HP filter dođe kao obaveza. No opet , to ne funkcionira kao brick-wall tako da je tu očito neko zanimljivo DSP riješenje u obliku limitera/kompresora. Svakako odlična stvar za prosječnog korisnika.

što se tiče prozora , ne brini. Velik je to prostor za napravit toliki pritisak da bi nešto izbilo, ali da rezonanca zna bit iritirajuča , to svakako. Meni plafonjera i staklena vrata regala svako malo idu na živce i odvlače od filma i svako malo mislim da ih moram zamjenit. :-/

Što se tiče adekvatnih filmova za razradit SVS, obavezno pogledaj War of the Worlds. To je moj pojam upotrebe LFEa u filmu. Kratko i eksplozivno. Sve ostalo mi puni glavu. Imaj još i zadnji Hulk ali obzirom na tih 17Hz , nisam siguran da češ baš profitirat. Pogledaj i Oblivion.
Prekjučer sam baš gledao Skyfall pa pogledaj i to. Imaš Trejn derejlment & helič vs. kuća za raspuhati SVS.
Jučer gledao Interstellar. Opet Nolan jebe s šiftanjem ARa. Pa daj odluči se čovječe. Odlučio pogledat na 16:9 ali sljedeči put ga bome režem i gledam na večoj diagonali i zaboli me ona stvar. Uz to , koji koji vrag je s kvalitetom slike na scope scenama. Pijanac vukao fokus ili što? Malo glasniji dijalog nebi škodio na u nekim momentima iako baš to daje gledatelju perspektivu. Što se tiče subwoofera , za moj ukus su ga "malo" pretjerali.
Iskreno mi nije nimalo jasno kako bi netko trebao gledati taj film bez dobrih živaca / bez brige da mu se sub ne razleti na sastavne djelove.