View Single Post
Staro 24.03.2015., 21:00   #1290
jp_rv
Premium

Datum registracije: May 2014
ljudi, šta je sad aktualno od boljih aparata srednje veličine?

imam prvi model olympus pena sa fiksnim 17mm objektivom gore. nije da je loš za moje potrebe, ali vidi se da je star, najviše jer nitko osim mene nezna napravit sliku s njim, svima budu mutne.

to je dosta mali senzor, ali ne želim dslr. a opet bi htio da mogu radit bolje fotke nego s ovim (da ima manje šuma, da slike budu oštrije, da ima bolju stabilizaciju i dobar fullHD video sa stabilizacijom).

ukratko:
-da ima brz autofokus. i točan autofokus. da ga normalni ljudi znaju koristit (ovog mog neznaju, 98% slika koje naprave drugi ljudi s mojim aparatom budu koma).
-da ima touch i lcd koji se vidi na suncu. viewfinder može ali ako je to previše poskupljuje aparat onda ne. ali da touch ne bude sve, nego da ima sasvim normalne komande i botune, a touch samo za fokusiranje.
-wifi je plus, al ne treba. mislim da sad to svi imaju.
-da iso ide iznad 3200 a da bude upotrebljiva slika. 12800- 25600 mislim da sad imaju svi.
-ako je ikako moguće da se puni preko micro usb-a ko i mobiteli.
-da dolazi sa oštrim objektivom, ili da ga se može kupit u paketu s nekim malo boljim objektivom.
-da je objektiv fizički šta manji, da ne strši previše. a opet, da ne bude f8 zbog toga. ovaj sad je f2.8 .

- upotreba svakodnevna, sve i svašta. od familije, prijatelja na kavi, zajedničkih večera, putovanja, portreta....

ne mora imati zoom objektiv. zoom mi ništa ne znači. za blic bi bilo super da ga ima i da se može okrenut u plafon. ili da barem dolazi u paketu.

i o kakvoj lovi pričamo?

postoji li aparat koji ispunjava većinu ovih zahtjeva a da košta do 500 eura? ne u hrvatskoj naravno.

oni samsung nx-evi ne dolaze u obzir. osobito neću objektiv kojeg treba vrtit i otključavat. nisam fan canona, svi aparati su im isti.
jp_rv je offline   Reply With Quote