Ma ne samo da te prevare gdje stignu (kablovi i sl.; mislim varat na kablovima...kako JADNO!) nego prodaju RABLJENE (tako otkupljene) stvari pod nove. To graniči sa resetiranjem kilometraže u autima i prodajom pod nove. To je kao da kupujem na sajmu automobila - užas!
Najbolje su mi fore da kod reklamacije moraš donijeti originalnu ambalažu ako želiš ostvariti pravo na servis - tako da opet mogu to nekome prodati sve dok netko ne popuši.
Zna li još netko gdje se mogu dobiti originalne komponente, zapakirane u kutiju, ali i umotane te plombirane zaštitnom naljepnicom? Posebno to vrijedi za monitore! Nije mi jasno zašto ljudi uzimaju monitore koji nisu zapakirani? Gdje je kraj ljudskoj gluposti? Samo potiču njihovu politiku varanja kupaca prodajom rabljenog (i pokvarenog) pod novo.
Opet mi se ne kupuje ni u MelCompu i sl. gdje su stvari, kako sam čuo, malo bolje - oni imaju odvratne cijene i marže pa bi i njih lagano sravnio sa zemljom.
Kada sam par puta bio na servisu u HG-u nisam se mogao načuditi kako se odnose prema ostalim kupcima:
Npr. tip je uz MP3 player dao na reklamaciju i par memory kartica ali mu naravno to nisu htjeli vratiti - kao - nije nikada to ni ostavio!
Najgore je što ljudi nemaju snage suprotstaviti se. Ja sam jednome u servisu "svašta obećao" nakon što mi se pravio pametan pa je zamijenio hard u roku odmah. Ali inače ne da bi makli prstom... Takve firme treba uništiti a menadžment poslati na robijanje!
Mislim...tako pljačakati je zbilja jadno. Baš onaj pravi smrdljivi balkan u pravom smislu riječi - znači nisu fine prijevarice, nego baš ono u duhu varanja da prase ima 30kila a ne 40.
Ljudi, Telebit je zakon. Taj tim koji tamo radi je profesionalan, ljubazan i što je najbitnije nisu prevaranti. Sa tipom iz Telebita sam se u pola noći dopisivao mailovima (par mailova u pol sata - kao chat!!!) gdje mi je objašnjavao sve što me zanimalo (još mi se i ispričavao na rukopisu jer je bilo kasno)!!! Svim frendovima sam preporučio njih i nitko se nije žalio. Fakat dobra firma.
A HGspot bi trebalo, ne reklamirati u PCexpertu, nego konstantno sramotiti dok se ne srede! To znači napraviti članak o njima, napraviti glasanje o nepovjerenju u firme koje prodaju hardware itd.
To je, nažalost jedini način da kupci, ne profitiraju, već da dobiju ono što su platili.
Oprostite na dugom postu.