23.03.2015., 13:19
|
|
Jedem skoro svaki dan.
Datum registracije: Mar 2011
|
Citiraj:
Autor OdimiSamsung
mali update što se tiče teme,
primijetio sam da je izgleda stvar u tzv. "Active Matrix" tehnologiji Acer ekrana.
Radi se o tome da ekran automatski snižava osvjetljenje kad je mračnija scena, a pojačava kad je svjetlije. Ali, Fora je u tome što je to aktivno jedino dok laptop nije uključen na punjač.
Međutim, ako se laptop tako neko vrijeme koristi a da se ne puni, Active Matrix ostane aktivan i sljedeći put kad se laptop koristi na punjaču, makar na neko vrijeme.
Pa me sad zanima, zna li netko možda nešto više o toj Active Matrix tehnologiji ekrana, i kako ju npr. ostaviti aktivnom cijelo vrijeme, ili možda uključiti i isključiti po želji ?
|
Nije samo do Acera, imam isti problem na Dellu. Mračnije scene = manji kontrast i brightness, word dokument brightness bude na full. Na punjaču radi normalno. Identično se ponaša i kad su obrisani driveri od Intel HD i od Radeonke, nema veze da li je aktiviran power saving mode ili max performance, čak i kad brightness smanjim na nulu, ako otvorim nešto tamno ono postane još tamnije. Ako itko ima ikakav prijedlog što napraviti, pucajte.