Problem je u frame rate kašnjenju u zahtjevnijim / neoptimiziranim igrama koje se raskote preko 3.5GB. Gore spomenuto se manifestira kao microstuttering, bez obzira što je framerate ugodan.
Ne bi ni sam vjerovao bapskim pričama da se u to osobno nisam uvjerio kod kolege. Dragon Age: Inquisition recimo fps stalno pleše oko 40-50, bez dipova ako je vjerovat raznim brojačima, ali microstutering krene dok se igra raskoti preko 3.5GB. Da je grafa odrezana na 3.5GB bila bi super, al ovih 512MB dok se umješa u priču sve ode kvragu.
Ako baš želite mogu ga pitat koje ga još igre znaju zajebavat, ali ove se sječam jer mi je na njoj pokazivao.
Dolazit će sve zahtjevnije i zahtjevnije igrice i nema šanse da se problem neće sve drastičnije manifestirat. Odnosno da nVidija sa svakim driverima neće krpat taj "feature" sve više i više.
Još uvjek mi nije jasno kog im je vraga trebalo 4GB šta nisu mogli ostavit 3.5GB i sve bi bilo divno i krasno.
Prije nego flame krene, ja se igram na laptopu i zaboli me za desktop probleme, ali ovo je baš šarlatanski kaj se događa.
i5 8500T, H310I-IM-B, 32GB, 10GbE X-3
1x 150GB Intel S3520, 3x2TB Crucial MX500, 4x12TB Toshiba MG07ACA12TE
Truenas Scale
File Share, Plex, Jellyfin, Nextcloud, qBittorrent
|