Citiraj:
Autor WraGG
Eh, da barem imam dovoljno storage mjesta za ovo, lako bih 
2GB mi je raspolozivo na ovom cudu i to je to. Da ima vise, stavio bih gore Ubuntu i Kodi.
|
To ti je dovoljno mjesta. Instalacija s mini ISO imagea kako je opisana u gornjem linku ti je ispod 1.5GB, kodi uračunat. Nema GUI nego se starta direkt kodi, isto kao openelec.
E, sad, ako ti je i to previše... pa... to je linux, znači only sky is the limit.
Ne znam koliko si na ti s linuxom ali, imaš više rješenja, evo ti par ideja onako iz glave, sortirano po kompliciranosti:
1. uštekati još jedan usb drive. U linuxu možeš bilo koji direktorij iz strukture montirati bilo kamo, složiš particije tamo i premjestiš što ti smeta. Kao da ti je u windozerima program files na jednom disku/particiji, windows na drugom, a users na trećem
2. Ne znam jel može ta kanda bootati s usb-a, ali ako može onda si riješio problem. Čak i ako ne može, instaliraj boot loader u njegov flash i diži sistem s vanjskog diska. Kad si već kod toga, možeš si software RAID od 8 usb stickova složiti

3. Ići se igrati s filesystemom koji podržava kompresiju, npr BTRFS. Također možeš po folderima se igrati s time
4. koristiti default EXT4 i kompresirati neki od direktorija, npr. /usr koji ti je najveći direktorij. Malo kompliciranije za napraviti, ali radio sam to. Kako ext4 nema online kompresije podataka (kao npr. NTFS), može se kreirati komprimirani read-only image tog foldera + overlay na to tako da sva ostala pisanja idu u novi direktorij.
5. Napraviti foru kao što je openelec - read only image + "varijabilna" particija za userdata, samo što onda trebaš dvije particije, a samim time gubiš nešto mjesta
Dobro je u ovoj instalaciji što je stock ubuntu ispod pa možeš instalirati štogod hoćeš. Loše je isto to, nije kompaktan kao openelec, puno prostora uzima, sporiji je od OE itd. Vrtio sam neko vrijeme točno takvu instalaciju na flash memoriji na jednom stroju pa znam.
E, da, jel može network boot raditi taj HP? :-)
Bez obzira na metodu, ja bi se poigrao u virtualboxu s instalacijom, kad sve napravim, samo bi kopirao instalaciju na flash od tog HPa i dignuo boot loader.
Uf... jesam ga nadrobio... nemam više kave... time to refill