View Single Post
Staro 20.03.2015., 18:46   #1697
mecenitus
Registered User

Datum registracije: Mar 2015
Hvala na brzom odgovoru i ispravci, Delboy. Pokušati ću tako kako si opisao.
U sip.conf promijenim podatke i umjesto nonoh-a upišem podatke svog asterisk servera na vps-u, s tim da mi je port na vps-u 5065, jel moram još negdje mjenjati port u sx-u osim u sip.conf, jer znam da je defaultni 5060.
Onaj red od registrar: iskon…. slobodno obrišem ? Nemam potrebe za telefonom.

Delboy, uspio sam se spojiti na svoj asterisk na vps-u, preko sx-a, ali sada imam situaciju da imam 2 asterisk servera, jedan na ruteru i jedan na vps-u.
Ekstenzije sa vps-a, mogu pozivati i uspostaviti poziv s njima ,00 je izlaz, biram ekstenziju sa vps-a i to radi, tvoje postavke.
Problem je kada pozivam ekstenziju koja je pridružena za ruter, onda ne mogu dobiti lokalnu ekstenziju sa asteriska na ruteru (odn.ne mogu nazvati telefon na ruteru).
Da bi stvar radila morao bih asterisk server sa rutera dodati u trunk na vps-u i tako za svaki pojedinačni sx (3komada), kao sto sam na asterisku rutera dodao svoj vps umjesto nonoha-a, (plus dyndns-ovi, jer vps ima dedicated ip).
Ispravi me ako griješim. To nije rješenje. Jel asterisk lantiq moze zasebno funkcionirati kao owsip da sx u biti bude ata adapter sa openwrt-om i njegovim naprednim mogućnostima ?
Na sx-u inače koristim usb loop disk zbog male memorije, probao sam to sa tvojim image-om, ali ne mogu instalirati kmod loop, htio sam nabaciti jos transmission, vsftpd,mc, nano …. nema mjesta.
Vidim da ima dosta build-ova, ali nijedan nije doradjen za telefoniju, a sigurno je ulupano puno sati da bi se napravilo, šteta, jer ipak mislim da je to primarna stvar. Hvala.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 20.03.2015. u 19:20. Razlog: Nemoj dva posta za redom, imaš edit, piši sa razmacima i ne u Wordu.
mecenitus je offline   Reply With Quote