Citiraj:
Autor T0mB1ll
ja znam što meni jede memoriju
čitam da waterfox ima neki memory leak, ali moram se složit sa HumWeedom..
nakon starta kompa, sve radi normalno, pokretanje svega i svačega..
no kad otvorim waterfox, ispočetka je zauzeće 300-400mb+ i onda samo krene rasti, pogotovo ako otvaram tabove sa flashom iliti youtube..
no, kad to sve pozatvaram (tabove), i ostane samo 1, ne smanji se zauzeće waterfoxa, pa uz štekanje stranica koje dalje otvaram, šteka cijeli komp..
otvaranje drugih aplikacija, pa čak i desni klik na desktop i trebam čekat da se pojavi meni...
a dok ugasim waterfox, opet sve dalje šljaka normalno...
|
Ako otvoris 10 YT po 100MB mozes sam izracunati koliko bi to poteglo. Mozda iman prebrzo racunalo pa ne primjetin, ali u tom slucaju ako nema RAM (memorije) samo preseli neaktivni dio u PF i amen.
Na poslu iman 2GB u laptopu, A200 toshiba, Win7 + Office + Chrome + par poslovnih appova (nista specijalno i znanstveno) i sve radi ok, naravno nije nikako ugasen osim apdejta, spaja se na server (lokalni) normalno, vuce bazu normalno, nema stekanja, rusenja i sl. doduse ubacio san SSD prije misec dana i klonira HDD, ali opet nema nekog problem.
BTW mora bi progooglat GC i ekvivalentne funkcije da vidin tocno kako se ponasaju i da li OS explicitno moze ubit takve procese, ali nema volje sad jer cu igrat tenkove