Citiraj:
Autor rodriguez
Jel to na webkitu?
Ljudi iz opere je razvijaju ili šta?
|
Na Blinku, ali isti vrag. Odlucili su se za HTML5 za UI i funkcije, kako bi isti bio u potpunosti cross platform i kako bi ga sto lakse razvijali. Nisam ljubitelj desktop aplikacija u HTML-u 5, ali to je buducnost, a oni ocito idu na duge staze, sto je lijepo za vidjeti pa ih u ovom specificnom slucaju u potpunosti podrzavam, iako sam osobno navijao za qt framework.
I da, programeri iz Opere ovo razvijaju. Oni 'pravi' programeri, a ne ona nova skupina iz Poljske.
I idiot sam, ima i zoom in/out, ali je uzasno lose rijeseno. Tab Stacking je ok, ali bih radije da vrate kako je bilo i na Operi. Imaju cak i vec site preferences, nije bas mocno kao kod prijasnje Opere, ali iznenadjujuce funkcionalno i blizu za sami start.
Mogu se instalirati cak i Chrome extenzije. Sigurno ce moci onda i Operine. Odlican potez, jer masa extenzija ce odmah biti dostupna. Iako su developeri rekli da im to nikako nije cilj, jer po njima extenzije unistavaju brzinu i stabilnost browsera, pa zele sto vise ugraditi u sami Vivaldi, kako su prije napravili sa Operom.
Sta da kazem, muzika za moje usi? Poprilicno su aktivni na forumu, svaki tjedan nightly izbacuju, a ponekad i vise puta tjedno. Razvijaju ovu stvar puno brze nego sam i u najludjim snovima sanjao.
King is dead (Opera), long live the king (Vivaldi)