Citiraj:
Autor Romano.Cule
Odem na nabavu i vidim da su najpovoljniji,registriram se,narucim,odabir placanja,nema niti kreditnih kartica,niti debitnih,nista.Stoji samo virmanska uplatnica ?! Cekas 2 dana dok oni proknjize uplatu i jos 3 dana dok naruce s mojom lovom,i jos 2 dana dok im stigne,i jos dva dana dok dodje meni od njih. Jbt,kao da sam se vratio u 2004 godinu.
Kakav je to web shop ?!?! Jedino sredstvo placanja gotovinskim virmanom ? De nemoj me zajebavati.
|
Bok Cule, gle, i ja sam tako razmisljao dok sam bio i gledao situaciju kao kupac. Sada kada sam presao na "crnu" stranu, imam uvid i mogucnost vidjeti kako to sve izgleda.
Ukratko, sva sreca da nisam uletio u karticarsko poslovanje jer sada vjerojatno nebi vise bio ziv kao poduzetnik.
@FRipper je objasnio deal za karticama, a ja samo da nadodam, da kod placanja na rate, ne kreditira kupce karticarska kuca, vec trgovac sto mi je fakat nerazumljivo. Kako kupac otplacuje svoje rate, tako karticar uplacuje ratu, umanjenu za % trgovcu.
Netreba biti veliki matematicar da se izracuna koliko $$ treba za poslovanje obzirom da SVU robu dobavljacu platis u komadu, ne na rate, ne sa odgodom.
Obzirom da je izglasana nova uredba u EU da karticari ne uzimaju vise od 1% na transakcije, cekam da to zazivi u praksi pa da se i ja prilagodim.
Potpuno shvacam da ovakim nacinom poslovanja, gubim dio kolaca na trzistu, ali opet, danas se kao prvo, sve svodi na prezivaljavanje, a zarada, ako i dodje, dobro je dosla.