View Single Post
Staro 25.12.2002., 14:45   #3
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Svako malo pohodim naše dućane informatičke opreme i ne mogu reći da imam neka katastrofalna iskustva. Valjda imam i malo sreće. Ne možeš se na njih ljutiti ako ti daju nešto neispravno. Otkud bi oni nali da je to tako? Za takve slučajeve postoji reklamacija i servis. Očekuješ da ti stvar testiraju pa se žališ da je nešto rabljeno.

Krivo izdana roba, neuljudnost prodavača i slični primjeri su vezani uz nisku cijenu. Ne možeš dobiti prodavača koji će biti uljudan i obrazovan i znati sve o svom poslu i dati mu lošu plaću. Ako mu daš veću plaću i time dobiješ ljubaznost, krajnji će to kupac morati osjetiti na novčaniku.

Mogu te poslati u dučane gdje će ti lizati dupe samo da kod njih kupiš, ali će te to zadovoljstvo prilično koštati.

Odavno se bavim obilascima dućana tehničkom robom i znam kanale nabave robe. Mogu kazati da je informatička roba najkulturnije nabavljena od svega. Da vidite koji je Texas kada se kupuje običan televizor.

Valjda je Info gama dučan koji je na najlošjem glasu po pitanju reklamacija i garancija. Tamo sam uspješno zamijenio više komada hardwarea i to uz isprike i ostale stvari koje pametnoga tjeraju na povračanje. Kako nisu mogli dati isti komad koji je bio pod garancijom, dobio sam zadovoljavajuće obeštečenje. Još su mi to i dostavili u V.G. (to se inače dodatno naplačuje ako i žele donesti tamo).

Najnegativnije iskustvo je bila neodgovaarajuće zapakirana matična koja je na moje insistiranje zamijenjena onom odgovarajuće zapakiranom.

Valjda je sve stvar stava. Ne budite vi neuljudni i bezobrazni. Tako neće niti oni. Ne uzdižite se iznad njih jer i oni imaju svoj ego. Poštujte to i oni će dati sve od sebe. Ne očekujem da mi se netko klanja i dobijem naklon.

Ne kupujte za Božić. Kupovinu obavljajte ljeti kada nema gužvi i vi ćete prodavaću biti barem pola svijeta. Tada je on samo vaš i dobiti ćete punu njegovu pažnju.
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline   Reply With Quote