View Single Post
Staro 14.09.2005., 14:12   #87
Ribic
Cushion-first

Ribic's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Originally posted by Jango Fett
Kod Bose-a porez na budale iznosi oko 20-30% cijene. Kod ovih od 60 Kn - 99%. Sami zvučnici vrijede kunu.
Zaakon. Već dugo nisam čuo ovako dobru izjavu. Viva Jango. Ne mogu se složiti s njom više nego što se slažem.
Inače, znam već dugo za Bose i njihove marketinške fore koje, priznajem, imaju smisla ali se meni kao nekakvom old-schooleru ne sviđaju uvijek. Bose je, tko ne zna, inače dosta aktivan i u drugim granama tehnologije - nedavno su napravili adaptivne aktivne automobilske ovjese, a imaju čak i odjel za nuklearne reaktore.
Što se mene tiče, jedne od mojih slušalica su Bose i u potpunosti sam njima zadovoljan - tek da naglasim kako doista nemam nikakvih hostiliteta prema toj firmi.

@Visage: Ne, nisam ja napisao da je gramofon najbolji izum u svijetu audia. Ne znam zapravo tko jest - ali ja ne bih tako nešto napisao. Što se pisanja u prvom licu tiče, to rezerviramo za kolumne, i običaj je pisati u prvom licu množine.

@Kresimir: Opišem Bose? Eto, pored njihovog skrivanja specifikacija koje sam već spomenuo da mi ide na živce, bez obzira na Boseovu tradiciju, nemam drugih zamjerki. Majušan sustav (red veličine manji od Logitecha), ali jako fino radi. Imaju ugodan, "topli" zvuk, kako to često vole reći studijaši, i ne fali im snage, koliko sam ih uspio provjeriti. Jako mi se svidjelo kako su riješili kontrolu glasnoće - elegantan širok kotač koji daje dobar osjećaj. Dovoljno moderno da se svidi šminkcima, a opet i dovoljno rudimentalno za old-school audiofile poput mene.
Nažalost, nisam imao prilike izmjeriti ih, makar bih to vrlo rado napravio. Kako to jako puno laboratorija ne radi, pretpostavljam da bi, vidjevši te rezultate, Jango i ja imali prilično materijala za (naravno, prijateljsku) diskusiju.

Fala na pozornosti.
Ribic je offline   Reply With Quote