Citiraj:
Autor tor
Je, dobiš naknadu od tcoma, ali se oni uknjiže na vlasništvo tih par kvadrata koliko im treba da preko tvoje zemlje dođu do stupa  Pisao ja, imao istu stvar, pa dobio taj dogovor.
Nije problem za premještanje stupa, hoće oni to pod uvjetom da imaju gdje staviti. Ako nema javne površine, a susjedi naravno ne daju u svoje dvorište - puška. No onda ga jednostavno kao slučajno srušiš u nekakvim radovima, prijaviš kvar i kada dođu daš im samo da spoje tvoju paricu na tvoju kući i adio. Ne mogu bez tvoje dozvole razvlačiti nove kablove.
|
uknjiže se?
ako mi proširimo postojeći stambeni objekt na to mjesto, onda se oni uknjiže na šta?
odmah do naše parcele je mala gradska parcelica okružena privatnima. cca metar od stupa. ako ih zovemo da premjeste kabele, pitanje je dali bi oni tamo stavili neki njihov stup (a za to bi vjerojatno trebali ishodovati građevinsku dozvolu? ) , dali bi pustili da kabeli vise u zraku (big no-no, jer bi onda kabeli bili na cca metar ravno ispred naše terase), ili bi izmislili neki okolni put?
po onome šta su mi moji rekli, početkom 90ih su iz pošte htjeli kabele ukopati u zemlju, ali im nitko to nije dozvolio pa su ih ostavili na našem stupu.
ps - naša parica ide direkt sa tel stupa na kuću, naš stup samo pridržava kabele za zadnje 2 kuće u ulici.
malo sam gledao na stranici od t-coma, nemaju nikakav kontakt za ovakve pravne situacije.