Just don't give a fuck
Datum registracije: Dec 2006
|
Nije glupo da je odlazak i razdvajanje od familije na put bez povratka tako površno i nedramatično odrađen? Nije glupo da spuštanje na nove planete nije dramatičnije i slikovitije odrađeno, a ne samo "odrađeno"? Kolega im umre na planetu, a oko toga nula, ništa, čak ni ne komentiraju po povratku. Nije li glupo da napredna ljudska rasa zapravo spašava sama sebe, a sve što mogu koristiti jest gravitacija, na koju ne utječe vrijeme, pa izgrade knjižnicu u crnoj rupi nadajući se da će otac djevojke koja ima kapacitet shvatiti rješenje, postupiti baš prema scenariju? Ljubav je peta dimenzija, obzirom da je to kanal na koji napredna rasa računa kao poveznicu između glavnog glumca i kćeri? Tko ih je spasio na prvom mjestu, obzirom da su oni tu prošlost već preživjeli? Zašto bi uopće trudili se spasiti sebe u prošlosti kad su već spašeni? Ako mogu upravljati gravitacijom, zašto ne napišu primjerice veliku poruku u kukuruzu za kćer umjesto hintova i Morseove abecede? On sam sebi šalje koordinate da ode na put na kojem već je, kao da ako sad on faila, možda onaj uspije, ali što ako onaj iza faila? Kraj je poseban fail u mojoj knjizi, pa ga se neću ni doticat jer bi imao kaj pisat... Još jedan grafički flop, od filma ni F.
-->
Igorr - ne kužim koji dio oko subjektivnog ne kužiš? Ne frustrira me sad više film, nego to kaj čovjek nemre reć kaj misli. Nemam ni ja vremena seruckati po temi, ali vidim da se "subjektivna" ocjena ipak mora propitkivati od inih... Sve sam shvatio, bez brige. Ocjena 1/10 je kao što sam napisao, moja ocjena, zato što sam veliki poklonik i scifi-a i Nolana, i zato što sam još pod dojmom razočarenja. Ako tražiš ili tražite objektivnu ocjenu, onda je ona po meni 6/10, jer film ipak treba biti kompletan da bi zaslužio više, a ovaj po meni to nije. Priča je dobra, ideja je dobra, ali izvedba i jednog i drugog je glupa ili gloopa (čitaj: razvodnjena i patetična, preduga, komercijalna) i ponavljam, meni.
Do pola filma sam gledao s guštom, dalje je film koma (meni), yebe mi se iskreno ko film gleda kao umjetničko djelo ili bilo kaj drugo, ja sam očekivao film.
Nije mi dobro odrađena dinamika, nisu mi dovoljno razrađene emotivne a ni adrenalinske scene, bitni djelovi priče su površno i nabrzinu odrađeni i film je veliki zapakirani klišej. Film nema nikakve mistike iza sebe da bi ga trebalo posebno shvaćat? Jasna je simbolika, jasna je poruka, al i dalje - film meni ne valja.
Možete vi mene popljuvat zbog odabira rječi ili ocjene kolko god puta hoćete, pa čak mi raditi i psihološki profil, do čega se vidim već dolazi, ali opravdanje za film neću dobiti. Ma kolko se iz pitaj Boga kojih razloga trudili.
Ali for the sake of argument, a onda od mene EOD:
Nije glupo da je odlazak i razdvajanje od familije na put bez povratka tako površno i nedramatično odrađen? Nije glupo da spuštanje na nove planete nije dramatičnije i slikovitije odrađeno, a ne samo "odrađeno"? Kolega im umre na planetu, a oko toga nula, ništa, čak ni ne komentiraju po povratku. Nije li glupo da napredna ljudska rasa zapravo spašava sama sebe, a sve što mogu koristiti jest gravitacija, na koju ne utječe vrijeme, pa izgrade knjižnicu u crnoj rupi nadajući se da će otac djevojke koja ima kapacitet shvatiti rješenje, postupiti baš prema scenariju? Ljubav je peta dimenzija, obzirom da je to kanal na koji napredna rasa računa kao poveznicu između glavnog glumca i kćeri? Tko ih je spasio na prvom mjestu, obzirom da su oni tu prošlost već preživjeli? Zašto bi uopće trudili se spasiti sebe u prošlosti kad su već spašeni? Ako mogu upravljati gravitacijom, zašto ne napišu primjerice veliku poruku u kukuruzu za kćer umjesto hintova i Morseove abecede? On sam sebi šalje koordinate da ode na put na kojem već je, kao da ako sad on faila, možda onaj uspije, ali što ako onaj iza faila? Kraj je poseban fail u mojoj knjizi, pa ga se neću ni doticat jer bi imao kaj pisat... Još jedan grafički flop, od filma ni F.
Zadnje izmijenjeno od: Kristijan_7. 18.03.2015. u 14:15.
|