View Single Post
Staro 17.03.2015., 10:30   #13
Trbonja
Banned
Moj komp

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor devil2580 Pregled postova
Cinavia se samo pojavljuje ako se reproducira sa Blu-Ray media, sa usb-a to nema veze.
A sad šta se tiče tog limita do 2TB ovisi od playera do playera mislim.
DVD player da čita sve sa usb-a, naročito mkv ja nisam mogao nać, jako su rijetki, pa sam uzeo neki infinity dvb-t koji čita mkv, za stari crt tv spojit..
Riješenje je blu-ray player koji čita skoro pa sve sa usb-a, media player a čak i skoro sve tv sa usb-a čitaju sve živo pa nema ni potrebe za media playerom.
Sve novije tv od lg-a i samsunga provjereno vrte skoro pa sve formate videa sa titlovima, ima i opcija podešavanaj titla, time correction...
Ja ima npr LG 37lk450 i šta god uštekam na usb radi, osim šta ne podržava dts zvuk jer je malo stariji model, ali ako je ac3 ili drugo radi super.

lp
Na mojem fići cinavia se pojavljuje i kada je .mkv i .avi file napržen na DVD-R i DVD+R, dok se na USB-u ne pojavljuje. Provjerio sa "The Amazing Spider-Man 2". Naravno, ako nema cinavie, nema ni smetnji. Očito ovisi tko stavlja film na blu-ray format. Ako je riječ o Sonyju, gotovo je sigurno da će napucati cinaviu, pa oni koji konvertiraju film u .mkv ili .avi file, konvertiraju i cinaviu i to se primijeti kada se film naprži na DVD.
Trbonja je offline   Reply With Quote